31 Januar 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 17 Avgust 2013 22:41

Video:Prekršaj za prekršajem

Zenicablog je u više navrata pisao o masovnom kršenju saobraćajnih propisa u ulici Prve zeničke brigade, na skretanju za kasarnu Bilmišće i Lukovo polje. Građenjem i rekonstrukcijom pristupne ulice za budući GGM, projektanti su zamislili da svi oni koji idu iz pravca Babine rijeke i Radakova ka Lukovom polju i Kasarni, te oni koji idu iz Lukovog polja ka Drvenom mostu, prvo "produže" do obližnjih kružnih tokova, ne "presjecajući" saobraćajnicu. 

 

 

Svako ko je jednom "zapao" u duge kolone shvatio je poentu, jer su "solidarni" vozači puštajući prednost vozilima iz Lukovog polja (jedno, dvoje), od toga nerijetko i kamionima, blokirali saobraćaj ispred i iza sebe, pa su se kolone prostorale preko Drvenog mosta Bulevarom, te preko Crkvica i Babine rijeke, nekad i do Paviljona. 

 

Međutim, mnogim vozačima dodatnih stotinjak metara i kružni tok predstavljaju "teret", barem dok policija ne počne kažnjavati ili dok se ne dogodi teža nesreća od onih par već zabilježenih zbog presjecanja "duple pune". Naš sugrađanin Dino poslao nam je večeras zanimljiv video u trajanju od nepune dvije minute, na kojem se vidi koliko vozači "poštuju" osnovno pravilo neprelaska pune linije.