Printaj ovu stranu
četvrtak, 28 Februar 2013 06:25

Pismo majkama,sestrama...

Draga majko, sestro, suprugo, kćeri, zaručnice, draga ženo, djevojko! . Krhka li si stvorena, a krhka su sva ljudska bića u nevolji. Naša prijateljica, nečija kćerka, nečija zaručnica, nečija najbolja prijateljica, osoba pred kojom je cijeli jedan život, sada je stao u iskušenju. Njeno zdravlje je ozbiljno ugroženo. Njeno ime je Aldina. Jedna od mnogih, rekle biste, ali nije.

 

Niko nije samo jedan od mnogih, jer sve mi možemo danas, sutra, za par mjeseci ili godina biti u istom položaju. Možda već sad jesmo, možda je baš sad Bog odlučio da nas iskuša i u nama ili nama najdražim se šire neke materije koje im tek tako žele oduzeti život. Stavite se u taj položaj. Šta biste učinile? Ne biste to dozvolile naravno, nemojte ni sada dozvoliti da naša Aldina ode premlada od onih koji je vole.

 

Jednom je jedan čovjek išao obalom mora i vraćao školjke iz pjeska u vodu. Tom prilikom naišao je i drugi čovjek pa ga upitao: „Zašto vraćaš te školjke u vodu, za njih nema spasa, ne možeš ih sve vratiti!“, a ovaj mu je odgovorio: „Sve ne mogu, ali za ovu školjku ima spasa“ i bacio školjku u more. I za našu Aldinu ima spasa, za sve ima spasa ako se udružimo, ako budemo jedno, zajednica, što je od nas Bog uvijek očekivao i kroz djela Svoga Poslanika nas učio da sve ljude volimo isto. Najbolji je vjernik onaj koji svome bratu želi više dobra nego sebi. Ako ne možemo to, onda bar možemo pomoći našem bratu ili sestri da imaju onoliko dobra koliko ga imamo mi, onoliko koliko treba za život, da imaju zdravlje!

 

I ja imam majku i znam koliko bi patila da mi se nešto slično desi, i ja bih patila da se njoj to desi, i patila bih kad, ako Bog da, budem majka da se mome djetetu nešto slično desi. Nema većeg bola nego izgubiti svoje dijete! Zato, majke, kćeri, sestre, supruge, prijateljice, pokušajte se samo ove godine odreći svojih naknada za proslavu 8.marta i poklonite ih u humanitarni fond za Aldinu Sarajlić i čudo će se, uz Božiju pomoć, desiti. Velika sredstva će se potrošiti za osmomartovske proslave i za poklone. Mi žene zaslužujemo da nas se obasipa poklonima, da nas se pazi, ali ne samo jedan dan, već dokle god smo žive. Pokažimo da smo velike, da smo plemenite i sugerišimo, recimo svojim sindikalnim organizacijama, da sredstva koja su namjeravali potrošiti za proslavu 8. marta i za kupovinu poklona preusmjere za liječenje 24-godišnje teško oboljele Aldine Sarajlić. Tako ćemo skupiti novac i pomoći Aldini.

 

Mi smo jedni drugima iskušenja. Ako mi skupimo novac pokazat ćemo Stvoritelju da smo vrijedani, da smo dobri i plemeniti, a zauzvrat ćemo dobiti našu lijepu sugrađanku nazad. Vratimo je njenim najmilijim. Unesimo ponovo boje u njen život i izmamimo osmijehe na mnogim licima. A onda čestitajmo sebi što smo tako snažni i vezani, jer vjernici su kao organizam, kad jedan organ oboli, čitav ummet osjeti. 

Molim vas pomozite nam da dočekamo Aldininu svadbu, inšAllah, da vidimo njenu djecu, da ovaj svijet i ovu zemlju ostavimo njima na čuvanje. Neće nam se zlim vratiti. Ispružite svoje ruke i darujte, jer u stisnutu ruku milost ne može stati! Vjerujem u vašu dobrotu i plemenitost, zato vam unaprijed kažem, hvala vam što ste nam pomogle u ovoj borbi za život koja je uspjela, hvala Allahu!


Amela Delić, UG „Korak“

Aldina Sarajlić ima 24 godine. Njeni su rodom iz Liplja kod Zvornika, a trenutno žive u Dubnici kod Kalesije. Početkom ove godine u Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla Aldini Sarajlić je dijagnosticirana akutna leukemija. Aldina Sarajlić se nalazi na intenzivnom liječenju na UKC-u Tuzla. Pokušava joj se pomoći  agresivnom polihemioterapijom. Takav način liječenje je samo privremen, samo odgađa ono najgore. Za njeno izlječenje potrebno je izvršiti transplantaciju koštane srži u nekoj od inozemnih klinika. Operacija će koštati oko 250.000 eura. Njeni roditelji nemaju tih sredstava, niti ih mogu sami prikupiti. 

Novčanu pomoć za liječenje Aldine Sarajlić može se uplatiti na slijedeće račune:
Za uplate u KM: 
Naziv banke: Unicredit Bank dd 
Broj računa: 3386502546879180
Broj partije: 40275637000

Za uplate iz inostranstva:
Naziv banke: Unicredit Bank dd
Broj računa: 40275637101
IBAN: BA39 3386 5028 5163 7854
SWIFT: UNCRBA22

Kontak telefon: 061 888 563

(Bportal.ba)

Posljednje od

Povezani članci (by tag)