Printaj ovu stranu
utorak, 08 Januar 2013 23:03

Video: Vandali među nama

Zenicablog vam večeras donosi video, koji su nam ustupili stanari zgrade u Školskoj ulici. Dvije osobe, jedan penzioner i jedan srednjoškolac, iz samo njima znanog razloga, devastirali su u kratkom vremenu dvije saksije sa cvijećem koje je Općina postavila na trotoaru ispred ove zgrade. Saksije, osim dekorativne i ukrasne funkcije, imaju i "posao" sprečavanja parkiranja automobila na trotoaru kojeg koriste upravo pješaci, te učenici obližnjih muzičkih škola. Vandalizam živi u nama. Ostaje nejasno zašto su K. Š., učenik 1. razreda Prve gimnazije i penzioner Mido Š., odabrali baš da svoj bijes i negativnu energiju iskale na nedužnom cvijeću.

 

Naravno, reći ćete da je vandalizma dosta na svakom koraku, ali ovaj su zabilježile kamere. Zanimljivo je da srednjoškolac poslije saksije udarao nogom i u skelu na obližnjoj školi, čime je direktno ugrozio konstrukciju, koju su već narednog jutra koristili radnici.

 

Zamislite da je neko stradao zbog "rasklimanosti" skele! Je li moguće da nam je strano, da nam je neprijatelj sve što grad čini gradom. Nedavno je grupa srednjoškolaca krala sigurnosne dijelove sa aktivnih željezničkih šina. Iole uključenom mozgu treba biti jasno da je to direktan atak na živote svih putnika koji se voze, jer u takvim situacijama odmah dolazi do stravičnih nesreća. U kakvo se društvo pretvaramo?

 

I dok pišemo o uspjesima naših srednjoškolaca na takmičenjima širom svijeta, njihovi nerealizirani vršnjaci devastiraju grad. I na kraju, slučaj sa imenima počinilaca prijavljen je danas policiji i menadžmentu škole. Objavljujemo sa željom da se nigdje ne ponovi. 

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)