18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Printaj ovu stranu
četvrtak, 17 Maj 2012 09:26

Što će vam grijanje u maju?

Kantonalno javno komunalno preduzeće (KJKP) Toplane-Sarajevo je, uz prethodnu saglasnost Vlade Kantona Sarajevo, jutros stavilo svoja postrojenja u pogonsku funkciju čime je počelo zagrijavanje 51.000 korisnika centralnog grijanja u Kantonu Sarajevo. Sve je trajalo 12 sati. Od ideje, do uključenja. U Zenici je još lakše, jer Mittalovi kotlovi rade i ljeti, samo treba naručiti koji megavat i pustiti ga u sistem. Dok se naši vijećnici pokrenu, te eventualno sazovu sjednicu, te razmotre situaciju, te donesu odluku, eto nama avgusta.... Mada sumnjam da iko i razmišlja o tome...

 

E hajd sad će odmah "dežurni branioci lika i djela" reći da "samo napadamo"... Pa da, u ugovorima piše do 15.04. i ne pada im na pamet da nam daju grijanje 17.maja. Pa i da snijeg pada. A ne pada. Kakve veze ima što je navečer temperatura četiri stepena, što se i Klopački vrh zabijelio? ne pada u Zenici. barem ne ostaje na zemlji. Dakle, nije zabijelio. A onda i ne treba grijanje. 

 

Ali baš nas interesuje jel ikome palo napamet da su oni "društveno odgovorna grupa ljudi koja je servis građanima" ?? Nedavno je jedan posjetilac komentirao "zastrašujuću činjenicu" da vijećnici na sjednice dolaze sa neotpakovanim kovertama sa materijalima. Pa, šta je tu čudno. Oni nisu tu ionako da razmišljaju nego da glasaju kako im se kaže. A o samoinicijativi ili hrabrim potezima tipa - traženja nečega, mogu samo sanjati. 

 

I šta se brinete, najavili su otopljavanje i razvedravanje. Za par dana, ako se ne razbolite, grijati će vas sunce i zaboraviti ćete da su vas još jednom izlevatili i nisu zastupali. Samo će ostati biljeg da se "neko tamo na onom Zenicablogu pobunio" što pametnjakovićima nije palo napamet da i mimo sezone uključi grijanje. Trošak je, a naša vlast štedi. Na kome će, ako neće na narodu. Neće valjda na sebi?