19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 23 April 2012 16:46

SDP: Smajlovićev drvocid !

Autor 
Ocijeni
(1 Glasaj)

ggm-zenica-2012

Općinski odbor SDP BiH Zenica nikada nije bio protiv izgradnje Glavne gradske magistrale, ali ne u ovolikim gabaritima, ne u ovo vrijeme i ne zaduživanjem građana Zenice za oko 50 miliona KM. Konstantno smo ukazivali posljednjih godina da se to ne radi sada i na navedeni način, ali načelnik i njegovi istomišljenici nisu na to obraćali pažnju. Bili smo za izgradnju ulice širine magistralnog puta M-17, ali ne autoputa kroz grad.

 

Gradnja je otpočela i pogubne posljedice već sada mogu vidjeti svi građani Zenice ako odu u Sarajevsku ulicu i vide pomor aleje kestenova i drugih velikih stabala, a planira se daljnja sječa, ukupno preko 200 stabala. Da se umjesto ovoga, još jednog megalomanskog, skupog projekta Načelnika Općine Zenica, gradilo ono što je OO SDP predlagao, ne bi danas prisustvovali jezivom drvocidu, jer ne bi bilo potrebno posjeći ni jedno drvo.

Isjeći toliku šumu u srcu Zenice je zločin. To su bila pluća Zenice, koja su Zenici izvadili bezosječajni moćnici, za koje su ljepše desetine hiljada metara kvadratnih betona i asfalta od raskošnih procvjetalih krošanja stabala u sada već bivšoj aleji kestenova u Zenici. Pozivamo sve građane Zenice da dođu i vide ovo divljaštvo, koje je nažalost učinjeno upravo u vrijeme kada cijeli svijet obilježava „Dan planete Zemlje“. Očekujemo da će isti ovi građani na prigodan način već ove godine kazniti nemilosrdnike i zbog drvocida i zbog trošenja silnih miliona kada za to vrijeme nije.


OO SDP BiH Zenica

Čitano 5079 puta Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 23 April 2012 16:57