Printaj ovu stranu
petak, 02 Septembar 2011 00:14

Poruka premijera učenicima Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

fikret-plevljak001PORUKA PREMIJERA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA UČENICIMA  POVODOM POČETKA NOVE ŠKOLSKE GODINE - Dragi učenici, početak je školske godine. Nadam se da ste uživali tokom ljetnjeg raspusta, a da su prvačići sa nestrpljenjem iščekivali oglašavanje prvog školskog zvona i da ste spremni za nove školske uspjehe.

 

Želim da vas podsjetim na jednu davnu rečenicu koju svi zapamtimo iz školskih dana:

„Od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba!“

Međutim, svi mi važnost ovog perioda našeg života shvatimo, tek, kada školsko doba ostavimo, nepovratno, u našoj prošlosti.

Dragi učenici, povodom početka nove školske godine, želim da doživite najljepše trenutke, želim da uživate u školskim danima, želim da budete razdragani u školskim druženjima i novim prijateljstvima.

Znam da su vaši roditelji učinili mnogo napora da potpuno spremni dočekate novu školsku godinu.

Znam da će i vaši nastavnici, kao i do sada, uložiti mnogo stručnosti da vaše školovanje bude uspješno, ispunjeno lijepim sjećanjima i da rezultira sa mnogo stečenog znanja koje će vam biti okosnica tokom životnog putovanja.

Dragi učenici, poštovani roditelji i nastavnici, u ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona i u svoje lično ime, želim vam sretnu i uspješnu novu školsku godinu.


mr.sc. Fikret Plevljak, diplomirani inžinjer

Premijer Zeničko-dobojskog kantona

Čitano 3129 puta
zblog

Posljednje od zblog

Povezani članci (by tag)