19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 15 Decembar 2014 22:05

Foto: Izviđačko druženje u Zenici

Više od 400 učesnika  iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije priredilo prelijep i nezaboravan protekli vikend u Zenici u okviru projekta "Izviđači to mogu"
podržanog od Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini.



U organizaciji Saveza izviđača  Zenice u subotu 13.12. u Shopping centru "Džananović" sa početkom od 12:00h otvoren je drugi sajam izviđaštva i prvi sajam kolekcionarstva na kojem je učešće uzelo 11 gradova  iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine a to su:


OI "Vasa Čarapić" Beograd, OI "Ratko Vujović Čoče" Beograd, OI "Ivo Lola Ribar" Novi Sad, OI "Bajina Bašta" Bajina Bašta, OI "Boško Buha" Prijepolje, OI "Draga Cerović Gigo" Nikšić, OI "Prvi Dobrinjski" Sarajevo, UG "Slovenaca" Sarajevo, OI "Dr Mladen Stojanović" Prijedor, OI "Visoko" Visoko, OI "Busovača" Busovača", OI "Zvijezda" Vareš, OI "Crni Vrh" Tešanj i naravno tri odreda Saveza izviđača Grada Zenice kao domaćini.

Kraj dana nam je u  Katoličkom školskom centru sv. Pavao u Zenici donijeo drugi po redu FESTIVAL IZVIĐAČKE PJESME koji je ove godine imao takmičarski karakter. Učešće je uzelo 11 kompozicija iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Takmičarske kompozicije:
1. STAZAMA NAŠIM – Zenica
2. TABOR NAŠ – Zenica
3. HRABRA SRCA IZVIĐAČA – Tešanj
4. PUTUJE IZVIĐAČ – Zenica
5. BALADA O BORAČKOM JEZERU – Sarajevo
6. IZVIĐAČKA VATRA – Visoko
7. SMOTRI PUT- Zenica
8. SAVRŠEN DAN – Beograd
9. IZ ZENICE IZVIĐAČI- Zenica
10. BAJKA PLANINKE – Prijedor
11. SAMO VATRA TAJNU ZNA – Zenica

U bogatom revijalnom programu nastupili su i bh. muzički talenti i članovi izviđačke organizacije Hanad Džehverović i Dunja Fazlić.

Revijalni dio kao i sam festival zaključila je Merima Mustafić koja je izvela i himnu projekta "Izviđači to mogu" koja nosi naziv "Izviđači mogu sve" a čiji tekst su napisali Sead Mustafić i Zekerijah Avdić, muziku Sead Mustafić dok aranžman potpisuje Alen Ruvić.

Na kraju se zahvaljujemo svim učesnicima i gostima, te Ambasadi SAD-a u Bosni i Hercegovini koji su  koji su pomogli da grad Zenica i naša regija dobiju  dvije samoodržive aktivnosti za koje sada već možemo reći da će se nastaviti i narednih godina kao mjesto susreta i otvaranja dijaloga adolescenata i mladih iz cijelog regiona svakog decembra mjeseca.

 Radujemo se vašem dolasku i naredne godine.


KLIKNI ZA MINI FOTO GALERIJU





...