Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 24 Novembar 2014 20:22

Vedro poziva na Smetove

Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma "VEDRO" Zenica, potaknuto katastrofalnim ekološkim stanjem (koncentracija SO2 u Zenici 23.11.2014. godine u popodnevnim satima 1150 mg/m3), konstantnim trovanjem građana, vođeno odredbama Tirolske deklaracije, dobrih namjera i čiste savjesti, želeći na najbolji mogući način pomoći svojim sugrađanima, poziva sve Zeničanke i Zeničane na "Marš za kisik: Na Smetove!".

 

Marš će se održati u utorak, 25. novembra 2014. godine, sa početkom u 08:00 sati, sa mjestom okupljanja kod Turske česme na Kamberovića Polju.

 

PARTICIPACIJA: DŽABA/BESPLATNO

 

- prehrana: hrana i piće iz ruksaka, ponijeti dovoljno hrane, voća i tekućine za jednodnevni boravak u prirodi (1 do 2 litre vode)

 

- obuću i odjeću prilagoditi vremenskim uslovima i uslovima kretanja na planini (ruksak, gojzerice, deblje čarape, hodački štapovi, slojevita odjeća, zaštita od kiše /kabanica, kišobran/)

 

- težina izleta: 1-C

"Lagane zimske ili ljetne ture bez pomagala. Manje zahtjevne visokogorske ture u ukupnom trajanju do 4 sata sa ukupnom visinskom razlikom do 500 m n/v i više)

 

- povratak u popodnevnim satima

 

- maršruta: Turska česma - Trening centar na Crkvičkom brdu - Smetovi - Groblje - Crkvice - Turska česma

 

- NAPOMENA: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu i matrijalnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa Vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta u slučaju nepredviđenih okolnosti na terenu (loši vremenskih uslova, neprohodnost puteva i sl.)

 

-Organizator zadržava pravo otkazivanja izleta u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova

 

VAŽNE NAPOMENE:

 

- Realno procijenite svoje mogućnosti i ne krećite na planinarske izlete koje su za Vas zahtjevni.

- Nikada se ne izdvajajte iz grupe, a da prethodno ne obavijestite nekoga.

- Ne ostavljajte smeće u prirodi, ponesite ga sa sobom i u povratku bacite u kontejner.

- Budite strpljivi, ne izazivajte konflikte i njegujte duh solidarnosti i saradnje.

- Slijedite instrukcije vodiča. Trudite se da pratite tempo grupe i da se pridržavate planiranih pauza.

 

- Sve informacije oko pohoda možete dobiti svakim danom iza 13:00h na broj telefona: Amel 061/585-292 ; Haris 061/462-798 ; Afan 062/107-719 ; Nermin 061/805-519

 

- Organizator: Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma "VEDRO" iz Zenice

 

Vedro!!!

Posljednje od

Povezani članci (by tag)