Printaj ovu stranu
četvrtak, 23 Oktobar 2014 23:15

Footloose u BNP-u

Mjuzikl „ Footloose“  je prvi put izveden u Zenici, gdje su učesnici oduševili publiku i dobili gromoglasan aplauz. Preko 30 učesnika "Footloosea" je igralo u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici. Bitno je napomenuti da su studenti sa Akademije scenskih umjetnosti i Akademije likovnih umjetnosti bili zaduženi za režiju kao i scenografiju, te kostimografiju, dok je muzičku režiju radila Alma Ferović.

 

Postavka "Footloose“ mjuzikla simbolično obilježava 30 godina od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

 

"Nama su davno rekli da smo prošli ako zadovoljimo publiku u Zenici. Veliko hvala direktoru Hazimu Begagiću i čitavom osoblju i hvala vama što ste došli. Ovo je naše prvo gostovanje mimo Sarajeva i zbog toga smo jako sretni. Već pune dvije godine želimo otići u neki drugi grad i zbog toga smo večeras zaista sretni", izjavila je Ferović nakon nastupa u Zenici.

 

Mjuzikl "Footloose" govori o Renu McCormacku,koji  odlazi sa svojom majkom iz Chicaga mora  u gradić Beaumont. Beaumont je uspavani gradić kojim „vlada“ velečasni Shaw Moore. U gradu je zabranjen ples tako da maturanti ne smiju organizirati niti svoju maturalnu zabavu. Ren se ne može pomiriti s takvim načinom života i odlučuje stvar uzeti u svoje ruke.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)