Printaj ovu stranu
nedjelja, 19 Oktobar 2014 12:57

Izviđači: budi lukav lisac

Održano je takmičenje „Budi lukav lisac“. Takmičenje je odžano na nivou SIOZ-a, u organizaciji O.I. Lisac. Ujedno ovo takmičenje je bilo i 1.dio instruktorskog projekta Nerdžis Čaplje. Na takmičenje se odazvalo 9 ekipa iz SIOZ-a (Smet, Zmajevac i Lisac), zajedno sa svojim predvodnicima. Takmičari su morali da prođu kroz 7 kontrolnih tačaka. 


To su: 
1.Prepoznaj i pronađi bilje
2.Pomozi medama 
3.Sportski poligon
4.Testologija
5.Poligon čvorologije
6.Poveži pojmove
7.Putni znaci.

U sklopu takmičenja bili su obezbjeđeni lunch paketi za naše učesnike od strane organizatora.

Takmičenje se završilo do 14h. Nakon takmičenja, poletarci i pčelice su svoje druženje nastavili u Movie Club-u. Naime, u Movie Club-u je održan Joti, odnosno naši poletarci i pčelice su se preko interneta mogli čuti sa izviđačima u svijetu.
U 15h je bilo proglašenje pobjednika. Svim učesnicima je dodjeljena zahvalnica na učešću. Za prve tri ekipe su pripremljene diplome i nagrade. Prvo mjesto je zauzelo jato „Krejzovci“, drugo mjesto jato „Panteri“, a treće mjesto jato „Vrapčići“. 
Na takmičenju je također bilo i 15 kontrolora, 10 vođa patrola. Starješina takmičenja je bio Amir Ibrahimagić, a načelnic Amar Jakić i Nejra Bahtić. Starješina takmičarske komisije je bio Ademir Maličbegović, a ostali članovi štaba su bili Boris Čuković i Alen Alić. Na proglašenju smo odali počast minutom šutnje preminulom članu Izviđača - Harunu Mujkiću koji je bio dio jata "Panteri".


Do sljedece godine,

Izviđački pozdrav Z-D-R-A-V-O !!!


10744776 10203913050040961 2019128715 n

Posljednje od

Povezani članci (by tag)