Printaj ovu stranu
četvrtak, 16 Oktobar 2014 23:31

Ars Balet u Bubamari

Promocija baleta u Zenici  se nastavlja... Osnovna baletna i muzička škola "Ars" -studio Ars - Zenica, nastavlja promociju baletne umjetnosti i muzike u našem gradu. Nakon brojnih javnih promocija  u :  vrtićima, kinu, pozorištu, školama, juče je napravljena jedna vrlo interesantna promocija i druženje u Igraonici "Bubamara" u TC Dzananović. Mala raja koja inače dolazi u ovu igraonicu juče je uživala u baletnim pokretima koje su balerina "Ars" centra pokazivale, te saznale nešto više o baletu , baletnom kodeksu oblačenja, pravilnom držanju tiiela, lijepom ponašanju i sve ono što čini jednu profesijonalnu balerinu pravom balerinom. 


Svaka djevojčica je na ulazu u igraonu dobila kostim za baletnu radionicu, te su plesale i uživale u svojim prvim piruetama. Osoblje Bubamare i Ars centra, se pobrinulo da mala raja bude aktivna u pripremljenim kreativnim radionicama i sve je bilo za svaku pohvalu.Veliki broj djece na relativno malom prostoru uspjelo je  držati pažnju oko sat i po, koliko su radionice trajale. 

 

Ovakva i slična druženja svakako šalju jasnu poruku, da ustanove koje se bave djecom, trebaju  surađivati kako bi djeca odrastala u kompletnoj slici života oko sebe,upoznajući različite sadržaje koje im lokalna zajednica kroz kulturno odgojno obrazovne ustanove pruža, te imala potpunije, zdravije i sretnije djetinjstvo.

 

Iz Bubamare poručuju  da se već spremaju za nova zanimljiva druženja i  maskenbal,  a sa Ars timom  je već u dogovoru ponovni dolazak "arsovaca" među "bubamarice", ali naredni put dolaze djeca iz Dječijeg hora "Ars" i djeca muzičari Osnovne muzičke škole "Ars".

 

 Ovim putem šaljemo apel roditeljima, odnosno njihovoj  djeci,  da korisno provode svoje vrijeme družeći se, učeći i stvarajući. Manje televizije, komjutera, manje ulice, više prirode i usmjerene kreativno - umjetničke -  sportske aktivnosti.

 

Puno osmjeha i radosti  u odrastanju želimo svim mališanima, ma gdje god bili!!!

 

VIŠE FOTOGRAFIJA MOŽETE VIDJETI U FACEBOOK GALERIJI

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.473448806129224.1073741860.100003923263376&type=1

 

ztztz656664fg4

Posljednje od

Povezani članci (by tag)