Printaj ovu stranu
nedjelja, 14 Septembar 2014 19:56

Održana Željezarska transferzala

Odrzana je tradicionalna zeljezarska transferzala. Na ovu planinarsku manifestaciju odazvali su se planinari iz 26. planinarskih drustava iz BIH i Hrvatske. Transferzalu je pohodilo preko 200 ucesnika dok je kod doma i na stazama oko doma boravilo takodje vise od 200 ucesnika. 

 

Ucesnici i pored loseg vremena su uspjeli savladati transferzalu dugu oko 20 kilometara. Bitno je napomenuti da je ova transferzala postala medjunarodnog karaktera tako da su bili i planinari iz Hrvatske a zbog vremenskih neprilika planinari iz Srbije nisu mogli stici. Ni lose vrijeme nije smetalo planinarima da se druze do kasno u noc i razmjenjuju svoja iskustva a pogotovo planinari iz Kozarca koji su po prvi put bili na ovoj transferzali. 

 

Svim ucesnicima domacini su obezbjedili besplatan prijevoz , akreditacije, tople napitke, rucak, zahvalnice za drustva te dobro druzenje.  Nadamo se da ce i kroz razgovor sa ucesnicima iduce godine ova transferzala biti jos masovnija. 

 

Ovo je bila prilika da se svecano otvori adaptirana planinarska sala koja je adaptirana licnim sredstvima i licnim radom i trudom clanova drustva i sipmatizera prirode.  Ova planinarska sala spada medju najljepse i uredjenije planinarske sale u BIH pa i sire. Sve ove aktivnosti koje su se provodile ostat ce u dubokom sjecanju mnogim ucesnicima a sve je proteklo u najboljem redu bez i jednog incidenta. 

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU

 

Predsjednik : 

Ramo Šeper

Posljednje od