Printaj ovu stranu
petak, 29 Avgust 2014 03:38

Izviđači pod vedrim nebom

Naprednjaci otvorili najekskluzivnije evropsko odmaralište  Hotel “Europe”  uz tretman od osamnaest  zvjezdica za svoje mlađe kolege koji su se kroz pustinju i prašumu, nakon noći provedene u prirodi kanjona Neretve ,  probili do kampa na Boračkom jezeru.



Današnji dan je započeo meditacijom koja nas je odvela duboko u naše misli i spremila nas za dan pred nama. Sa Piterom smo počeli današnje putovanje do Evrope, mada smo putovali čudnim putem, preko Antarktika gde smo se malo družili sa pingvinima. Pingvini su nas učili o promenama i o tome koliko teško ili lako menjamo naše navike. Uvideli smo razne probleme koje ćemo, kao budući instruktori, promeniti čim stasamo na noge.
Ali od sinoć smo razmišljali kako su naše mlađe kolege i kako ćemo ih dočekati, te smo odlučili „otvoriti“ Hotel „Europe“. Dobrodošlicu sa izleta smo im poželjeli uz „Švecki stol“, a poslije smo ih smjestili u spa centar opuštajuci ih uz masažu. Njima je uslijedio zasluženi odmor na plaži, a nas je čekalo predavanje o Marketingu i medijma sa predavačem Vladanom Jolerom, profesorom Akademije umjetnosti u Novom Sadu i direktorom SHARE Fondacije.

Kulturno zabavni program je obilježila logorska vatra u režiji naprednjaka te program „Evrovizija“ u kojoj su učesnici osnovnog seminara imali zadatak da pripreme i izimitiraju dva nastupa sa Eurosonga. Kad je vatra počela polako da tinja, uz taktove „Kao uši zecu“, krenuli smo na spavanje...

Ne možemo završiti ovaj tekst a da ne pomenemo izviđačke prijatelje i delegacije koje su posjetile naš kamp protekla dva dana.

Četveročlanu delegaciju Odreda izviđača “Crni vrh” Tešanj koju je predvodio starješina odreda
Mujo Pobrić u pratnji: Almedina Nakića Mede, Željka Katavića i Hadžismilović Emira.

Posjetu Predsjednika Saveza izviđača Federacije Bosne i Hercegovine  Roberta Lapčevića.

Posjetu predsjednice Saveza izviđača u Bosni i Hercegovini  Emire Kršlak.

Kamp je obišao i Pomoćnik načelnika Općine Zenica za društvene djelatnosti g-din Zijad  Softić.

Do narednog javljanja izviđački pozdrav,

Z-D-R-A-V-O

PR TEAM BOINGA 404

Posljednje od

Povezani članci (by tag)