19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 27 Avgust 2014 23:29

Peti dan Izviđačkog seminara

Unplugged izvedbom pjesme „Parkovi za djecu / Kao uši zecu „ naprednjaci uspješno razbudili učesnike osnovnog instruktorskog tečaja na početku 5. dana Naprednom seminaru je dan počeo pjevanjem pesme „Parkovi za djecu“ iliti „Kao uši zecu“ uz koju smo probudili naše drugare sa osnovnog seminara kao i pojedine članove štaba prekinuvši salvu njhovog hrkanja koje je ometalo mir i tišinu prirode Boračkog jezera.


Od sinoć su se učesnici oba seminara spremali za jednu od svojih aktivnosti koje će ih staviti u najveća iskušenja u toku njihovog boravkq, osnovni seminar za svoj izazov – pješačku avanturu sa noćenjem u prirodi, a napredni seminar za izlet iznenađenja - rafting na zelenoj ljepotici - Neretvi. Euforija je od samog jutra bila prisutna, ali u ime naprednog seminara možemo reći da smo na raftingu doživeli jedno fantastično iskustvo koje je ojačalo našu grupu.

Tema dana nas je odvela u Južnu Ameriku, domorodačka plemena Amazona, pa smo u toku putovanja Neretvom zastali na ušću Rakitnice da „prinesemo žrtvu božanstvima Bjelašnici, Prenju, Visočici, Neretvi i Rakitnici“ u vidu banana i čokolada. „Žrtva“ je zapravo bila namjenjena našim drugarima sa osnovnog seminara, da se posluže kada dođu nakon dugog pješačenja kroz pustinju i prašumu do tog mjesta koje je u stvari njihovo mjesto za mali kamp u kojem će provesti noć pokriveni zvjezdanim nebom.

Ručak smo sa uživanjem sami sebi spremali na jednoj od plaža. Ćevapi su bili sjajni ali luk je ipak bio glavni akter našeg obroka. Mada, možda bismo se i najeli ćevapa da nismo imali iznenadnu posjetu u vidu punog čamca naših instruktora pristiglih bez kaciga direktno iz Konjica. Instruktori prošli – ćevapa nestalo .
Nakon večere i sumiranih utisaka, priuštili smo jedni drugima mir.

Mir u taboru za povečerje i svako od nas razmišlja o svom današnjem izazovu. Puno smo naučili jedni od drugih kao i o sebi samima. Trebalo je hrabrosti, ludosti i timskog rada da bismo danas izdržali. Sa sigurnošću možemo reći da smo od danas, bar za nijansu bolji ljudi.

Nove fotke po povratku naših mlađih kolega sa bivaka .

Izviđački pozdrav,

PR TEAM BOINGA 404