Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 11 Avgust 2014 20:39

Humanitarni koncert u Areni 3.9.

Kako su Zenicablogu potvrdili organizatori, za srijedu, 3. septembra je predviđen veliki humanitarni  koncert u Areni  u Zenici, na kojem će učestvovati Halid Bešlić, Hanka Paldum, Denial Ahmetović, Nihad Alibegović, Enes Begović  i gosti iznenađenja, pod pokroviteljstvom Načelnika Općine Zenica,  Asime i Ivice Osima I Nogometnog saveza BIH. 

 

Organizator koncerta je - NVO  MALA  koja je pokrenula projekat formiranja Banke koštane srži u Bosni i Hercegovini. Ovo je trenutno najznačajniji projekat u državi jer će njegovom realizacijom naši  sugrađani oboljeli od leukemije, dobiti priliku za izliječenje. Projekat su podržale sve institucije sistema, vjerski velikodostojnici, privrednici u javnom i privatnom sektoru i građani Bosne i Hercegovine. Sa Federalnim ministarstvom zdravstva je potpisan Sporazum o saradnji na realizaciji projekta. Sa Fondacijom Ana Rukavina je potpisan Sporazum o saradnji koji će omogučiti zajedničke projektne aktivnosti. Ambasadori ovog projekta su : predhodni Reis Mustafa Efendija Cerć, Vinko Kardinal Puljić, Vladika Grigorije, Ivica Osim, Hamdo Katica Alija Behmen, Ibrahim Hadžibajrić, Edhem Pašukan, Amina Deljković, Jasmila Žbanić, Damir Hadžić, Željko Komšić.....  Počasna predsjednica NVO MALA je gosp. Asima Osim.

 

Naš cilj je da skupimo što veći broj donator krvi i da obezbijedimo sredstva za tipizacije, te da i BH Banka koštane srži uđe u europske i svjetske asocijacije Banaka koštane srži, što je za naše  pacijente spas, jer bi u tom slučaju transplantacija koštane srži umjesto 350.000 Eura koštala 5.000 Eura i finansiralo bi je naše zdravstvo. Cijena jedne tipizacije je 400 Eura a mi moramo tipizirati 1.500 uzoraka da bi se naša Banka koštane srži mogla priključiti europskim i svjetskim bankama. Zato se moramo angažovati da obezbijedimo potrebna sredstva .  

Posljednje od

Povezani članci (by tag)