Printaj ovu stranu
srijeda, 09 Juli 2014 19:24

Fotoreportaža: Ponijeri

Fotoreportaža: Prelijepo kakanjsko izletište Ponijeri domaćin prvog 72 Sata Summer Festa - Ponijeri su prelijepo vikend naselje za izletnike i turiste udaljeno 20 kilometara od Kaknja. Nadmorska visina Ponijera je negdje oko 1000 m a kote okolo Ponijera su preko 1000 m.  To je naidealnije područje i visina za odmor i rekreaciju. Zrak je neobično čist i bogat kisikom.


Značajno su udaljeni od zagađivača okoline i po svojoj ljepoti zaslužuju pažnju šireg prostora. Livade sa planinskim cvijećem, duge šetnice kroz crnogoričnu šumu te različite biljne i životinjske vrste ukomponovane čine idealnu kombinaciju za bijeg od svakodnevnog stresa i zagađenja. Na Ponijerima se trenutno nalazi oko 1000 vikendica sa nekoliko pansionskih smještajnih kapaciteta koji se mogu iznajmiti po veoma povoljnim cijenama. Također, Ponijeri su idealno mjesto za kampovanje. Do Ponijera se stiže asfaltnim putem koji ide od Kaknja uz rijeku Zgošću preko Tršća i Paočina.

 

Od 8. do 10. augusta ove godine na izletištu Ponijeri održat će se prvi 72 Sata Summer Fest na kojem će kao headlineri nastupiti: u petak 8.8. bend Letu Štuke, u subotu 9.8. Billy Andol i Laka sa bendom, a u nedjelju 10.8. popularni beogradski bend S.A.R.S. Program festivala će upotpuniti i preko 15 bendova i DJ-eva: Djambalaja i Mistico iz Visokog, bend Cacafuego iz Goražda, sarajevska Strava škola, Zenicafaria Sound, bendovi Otisak, Činčila, travnički Holographic Human Element, Corbansick iz Sarajeva a za after party-je će se pobrinuti popularna DJ Miss Slave iz Mostara i DJ Pule iz Kaknja. Za zabavu do jutra sve noći festivala bit će zadužen DJ Infected iz Kaknja.

 

Organizatori najavljuju najkvalitetniju binu, rasvjetu i zvuk i mjere sigurnosti, kao i bogatu ponudu hrane i pića. 

 

Karte za festival po promotivnoj cijeni od 13 KM za sve tri dana festivala se mogu kupiti u Kaknju u caffe bar Piki, caffe bar Del, caffe bar Pulse i Jenny's art house. Karte za jedan dan festivala će biti moguće kupiti po cijeni od 10 KM. a za sve informacije oko karata organizatori se mogu kontaktirati na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. Smještaj na Ponijerima je moguće naći po cijeni već od 10 KM.

 

Pogledajte fotoreportažu sa ovog kakanjskog izletišta i lokacije na kojem će se održati prvi 72 Sata Summer Fest:

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU
 
 
 
...

Posljednje od

Povezani članci (by tag)