Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 07 Juli 2014 22:58

S.A.R.S. na Ponijerima 10.08.

EXIT je muzički festivаl koji se održаvа jednom godišnje nа Petrovаrаdinskoj tvrđаvi u Novom Sаdu, počevši od 2000. godine, i obično trаje četiri dаnа. Vаži zа jedаn od nаjvećih muzičkih festivаlа u jugoistočnoj Evropi. Na ovogodišnjem Exit Festivalu koji se održava od 10. do 13. jula nastupaju Damon Albarn, Gloria Geynor, Rudimental, Hurts, Suede, i mnogi drugi. Među bendovima koji će nastupiti na Fusion bini je i beogradski satirični alternativni rok bend, S.A.R.S, glasnici društvenih tema i problema “običnog” čovjeka.

 

S.A.R.S. će nakon nastupa na EXIT-u nastupiti i na prvom 72 Sata Summer Festu koji će se održati na kakanjskom izletištu Ponijeri i to u nedjelju 10.8. Članovi benda izrazili su oduševljenje pozivom na Ponijere i izrazili nadu da će festival uspjeti i postati tradicionalan te da ovo neće biti posljednji put da nastupaju.

 

Osim S.A.R.S.-a na 72 Sata Summer Festu će nastupiti i sarajevski bendovi Letu Štuke, Billy Andol, Laka te preko 15 bendova i DJ-eva sa prostora cijele BiH.

 

Grupu Sveže amputirana ruka Satriania (S.A.R.S.) su u Beogradu, 2006. godine osnovali Dragan Kovačević- Žabac i Aleksandar Luković- Lukac. Naredne godine snimaju pjesmu Buđav lebac, koja gotovo trenutno postaje internet megahit s preko 3,6 miliona klikova na Youtube-u, a i danas je jedan od traženijih hitova na radio stanicama i u klubovima. Svoj prvi album jednostavnog naziva S.A.R.S. izdaju 2009. godine (PGP – RTS), a osim Buđavog lepca kao hitovi su se pokazale i pjesme Ratujemo ti i ja, Ana, Rakija, kao i Debeli lad, za koje su snimljeni i spotovi.

 

U ljeto 2012., u saradnji s crnogorskim hip hop duom Who See, objavljen je i prvi spot za tek nadolazeći, treći album, za pjesmu Bojana, koja je nekoliko nedelja zauzimala prvo mesto na svim regionalnim top listama, a početkom 2013. objavljen je i drugi spot za novi album za pesmu Mir u svetu koja je 20 dana provela na prvom mjestu regionalnog MTV-a, a već je postala hit i na koncertima.

 

U proljeće 2013., neposredno pre izlaska novog albuma, grupi S.A.R.S. je u Beogradu, na svečanosti povodom početka rada regionalnog VH1 kanala, dodeljena godišnja nagrada “MTV Double Platinum Award” za spot Perspektiva, koji je tokom 2012. godine imao preko 800 emitovanja na MTV-u.

 

23. marta 2013. godine službeno izlazi treći album pod nazivom “Kuća časti”. Album je ponovo postavljen na free download na sajtu grupe www.sarsbend.com/download , kao i na regionalnim sajtovima MTV Adrie. Na albumu se pojavljuju četiri saradnje: Alejandro Buendija (Saša Antić – TBF) u pesmi “Malo mi je falilo”, Shamso69 iz Brkova u pesmi “Ti, ti, ti”, Dial-up Lama iz Bolesne štenadi u pesmi “Mir u svetu” i već spomenuti crnogorski duo Who See u pesmi “Bojana”. Za pjesmu “Ti, ti, ti” je za vreme gostovanja na festivalu Varaždin gori snimljen i najnoviji spot, pa tako treći album ima već tri objavljena video spota. Grupa S.A.R.S. je do danas uz tri albuma izdala i 11 spotova, od kojih je šest skupilo preko milion klikova na Youtube-u.

 

Postavu benda čine:

 

Žarko Kovačević – Žare: vokal

Aleksandar Luković – Lukac: gitara

Sanja Lalić: prateći vokal

Nenad Đorđević – Đole: bas gitara

Boris Tasev – Bora: klavijature, harmonika

Petar Milanović – Pera: trombon, saksofon

Tihomir Hinić – Tile: bubnjevi

Posljednje od

Povezani članci (by tag)