Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 12 Maj 2014 02:12

Mahalanje u Australiji

Najveći pozorišni hit - kabare "Ja, mahaluša" uskoro će vidjeti i naša publika u  dalekoj Australiji.  Ovo je prvi put da jedna pozorišna trupa iz BiH dođe pred australsku publiku i donese im damar domovine kroz slovo, pjesmu, igru , ples i naravno profesionalnu glumcu.

 

Turneja će trajati petnaest dana gdje će ovu komediju koja je „oborila s nogu“ Bosance i Hercegovce ma gdje bili i  donijela osmijeh svima gdje god da smo gostovali, imati priliku gledati u pet velikih australijskih centara.


Tako će se već 16. maja mahalati u gradu Adelaidu, 18. maja u Sydneyju, a 20. i 21. maja u Brisbaineu i na Gold Coastu, dok je 24. maj rezerviran za Melbourne.

 

Prema našim saznanjima, interes za ovu, sada već kultnu komediju, postoji i u drugim gradovima ovog najmlađeg kontinenta gdje živi na nekoliko desetina hiljada Bosanaca i Hercegovaca.

 

Pored glumaca, Nele Đenisijević i Nenada Tešića, koji su igrali do sada pred više od 70 hiljada posjetilaca, i pokazali da predstava nudi originalnu zabavu kroz jedinstven bosanski humor i lucidan tekst, na put ide i autorica Indira Kučuk-Sorguč prema čijem je bestselleru i nastala ova predstava. Nakon ove turneje, ansambl „Mahaluše“ čeka još jedan izazov – Švedska.

 

UDRUŽENJE FILTER

Posljednje od

Povezani članci (by tag)