23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 17 April 2014 21:27

Haris Džinović 24.maja u Areni ?

Kralj meraka, Haris Džinović, priprema koncertni spektakl u Zenici koji će se održati 24. maja u Gradskoj areni Zenica. Radi se o velikom, solističkom koncertu koji će po prvi put održati pred publikom u ovom gradu, a i regionu, objavio je srbijanski SvetPlus

 

Haris u Zenicu stiže nakon jednomjesečne rasprodane koncertne turneje u SAD-u i koncerta u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“, u kojoj je nastupio nakon trideset godina, a ulaznice su razgrabljene čak dve nedjelje prije termina održavanja koncerta.

 

Haris Džinović zaista je neprikosnovena muzička zvijezda naših prostora. Njegov je glas jedinstven, njegove pjesme veliki hitovi na Balkanu, a ugovor s renomiranom evropskom diskografskom kućom Poligram odavno mu je već osigurao popularnost i širom Europe, gde je stekao veliki muzički ugled među svjetskim zvjezdama.  Među njegove fanove i velike prijatelje danas spadaju i zvučna imena kao što su George Michael, Sting, Bon Jovi…. Pjevao je i sarađivao s Gypsy Kingsima, ali i sa španskom operskom pjevačicom Montserrat Caballé. Prilikom njenog gostovanja na koncertu u Beogradu, osvojio je publiku izvođenjem napolitanskih kancona poput „Dicitencello vuie“, te talijanskim klasicima poput „Torna a Surriento“, dok je u duetu s Monserrat briljirao u izvođenju „Non ti scordad di me“.

 

Haris Džinović je izgradio svoj jedinstveni muzički stil za koji sam kaže da je mješavina glazbe Toma Jonesa i Safeta Isovića, a ljubitelji kvalitetne i dobre pjesme, te odlične atmosfere na zeničkom koncertu će se u to uvjeriti.

 

Radi očekivano velikog interesa za Harisov predstojeći koncert u Areni Zenica, organizatori najavljuju da će ulaznice vrlo brzo biti puštene u pretprodaju. Publika može očekivati nezaboravno veče uz hitove „Pariške kapije“, „Kalup tvoga vrata“, „Muštuluk“ s aktualnog albuma „Magic“ kojeg je na YouTubeu preslušalo preko 30 miliona ljudi, „Pusti ljubav neka krene“, ali i sve one stare megahitove koje vole sve generacije publike – „Tako mi nedostaješ“, „Jesul’ dunje procvale“, „Rano je za tugu“, „Ostariću, neću znati“ a neće nedostajati ni prekrasnih sevdalinki, te i romskih pjesama sa početka svoje karijere.

 

SvetPlus