Printaj ovu stranu
utorak, 14 Januar 2014 18:54

Drukčija galerija sa Smetova

Zenicablog je proteklih dana objavio niz fotografija i galerija sa Smetova. Naš sportski saradnik Ekrem Imamović danas nam donosi drukčiju galeriju, sa uglavnom nezabilježenim detaljima sa Smetova. Pogledajte u foto galeriji.

 

Fotografije su nastale od 11 do 15 sati - U par rečenica prenosimo svoje utiske i zapažanja tokom ovog kratkog boravka na Smetovima. Vrijeme je bilo sunčano, ali prohladno i puhao je, povremeno, veoma hladan vjetar. Magle iznad Zenice bilo je puno manje nego prethodnih dana, kako nam rekoše redovni posjetioci Smetova. 

 

Odmah po dolasku na parking kod restorana "Salčinović" zapazili smo zapaljen kontejner iz kojeg se dimilo, a naokolo se širio neugodan miris. Ovaj prizor smo zabilježili i fotografijama. Kada smo krenuli nazad, oko 15 sati, iz kontejnera se i dalje dimilo. Ovo je bio jedini neprijatan prizor, koji smo zapazili tokom boravka na Smetovima. 

 

Šetajući prelijepim predjelima Smetova zapazili smo i vrijedne radnike zeničke "Albe", koji su sakupljali u crne kese i kamion bačene otpatke svuda unaokolo. "Pretresli" su dosta terena dok smo mi šetali od spomenika do parkinga i do planinarskog doma. Zatekli smo i nogometašice ŽNK "Čelik", koje su došle na jednodnevni izlet, zajedno sa svojom predsjednicom Vahidom Mujčinović.

 

Na parkingu je bilo oko 30-ak auta, a autobusi su dovozili i odvozili posjetioce na jednodnevni izlet na zračnu banju Smetove. Koliko smo zapazili, autobusi nisu bili pretrpani putnicima. Ispratili smo turu povratka u 14:30 sati.  Utisci sa izleta na Smetove su prelijepi (osim onog zapaljenog kontejnera). Ovaj kratki boravak smo zabilježili i na fotkama, koje vam poklanjamo u foto galeriji.

 

E. Imamović za Zenicablog

+ foto facebook galerija klikni na link

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.562408327183839.1073742061.122203817870961&type=1 

 

 

 

..

 

 

..

.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)