03 Juli 2022
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 11 Januar 2014 22:24

Šaljivo:od studenta do dekana

STUDENT: Mlada, punoljetna i kontroverzna osoba kojoj je rečeno da će uspjeti u životu ako bude učila. Kako u to ne vjeruje, trudi se da što manje uči a što više uspije.
STUDENTICA: Isto što i student, samo mnogo ljepše, naročito u ljetnom semestru.


ASISTENT: Dezorijentirana mlađa osoba sa izraženim mazohističkim sklonostima. Očekuje sućut od viših instanci, što ovima ne pada na pamet.
ASISTENT SA MAGISTRATUROM: Liči na starijeg običnog asistenta . Sklon je alkoholu i lakim drogama. Često nalazi zajednički jezik sa studentima.
ASISTENT SA DOKTORATOM: Zrela do umjereno uvela osoba visokog obrazovanja i niske inteligencije. Nestrpljivo se gura u slijedeću kategoriju, a ne zna što ga tamo čeka. Vrlo je izdržljiv.
DOCENT: Mitsko biće - niti je čovjek, niti je profesor. Osoba koja pristaje da za mnogo manje novaca radi dva puta više od profesora, uglavnom zbog toga jer ništa drugo ne zna. Prestar je za emigraciju. Voli studente i rado ih obara.
VANREDNI PROFESOR: Prilično redovna pojava umanjenih fizičkih sposobnosti. Voli kontakte sa studentima i rado ih se sjeća. Počinje gomilati novac i moralno je najmanje stabilan.
REDOVNI PROFESOR: Materijalno stabilizirana osoba najvišeg fakultetskog ranga. Govori nekoliko stranih jezika od kojih neke nikada nije čuo, što dokazuje da sve zna. Piše knjige koje su zastarjele desetak i više godina i ponosi se njima. U pravilu nema kontakata sa studentima osim prividnih.
PRODEKAN: Lice iz posljednje ili pretposljednje kategorije koje se uspavljuje nabrajanjem imena prethodnih dekana. Želi nešto promijeniti, ali ne zna ni što ni kako. Stoga prolazi neopaženo.
DEKAN: Najviši fakultetski činovnik odgovoran za nerad svih prethodnih kategorija i njihov suživot.
AKADEMIK: Akademik nije titula nego dijagnoza, jer je uvjet njegovog nastanka da mu je prostata veća nego mozak.


Preuzeto sa www.bhstudenti.com