20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 28 Oktobar 2013 07:58

Most.prijateljstva u Zavidovićima

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica je realizovala u općini Zavidovići u saradnji sa BZK Preporod Zavidovići i općinom Zavidovići dva programa u Domu Kulture. Izložbu fotografija novinske agencije Anadolija "20 godina od dolaska turske vojne misije u BiH", i muzički program "TUR-BO-GECE-Noć tursko-bosanske muzike", u kojem je učešće uzelo preko 80 učesnika.


Prelijepe interpretacije turskih pjesama, bosanskih sevdalinki, turskih folklornih igara i bosanskih folklornih igara. U programu su učestvovali Ansambl Bosnia Folk, KUD Plamen-Pehare, hor BZK Preporod Zavidovići i veliki broj solista i veliki orkestar.

 

Lijepo druženje sa građanima Zavidovića, pripadnicima turske vojne misije i načelnikom općine Zavidovići gosp.Suadom Omeraševićem kojem je od strane Mostova Prijateljstva uručen skromni poklon i članska karta sa statusom počasnog člana.

 

Zeničani i Zavidovićani su se lijepo družili, uspostavili nove kontakte, što je cilj svih aktivnosti Mostova Prijateljstva, jačanje i obnova mostova prijateljstva između država, gradova, mladih. Turska vojna misija je i u opini Zavidovići realizovala veliki broj projekata i biće ih sigurno još u budućnosti jer za Tursku armiju i institucije Republike Turske BiH je prijateljska i bratska država.

 

Već početkom novembra Mostovi Prijateljstva su ako Bog da gosti u još jednoj općini. Mi smo organizacija koja neomorno radi i nadamo se organizacija koja pravi rezultate.

 

Press služba Mostova Prijateljstva