Printaj ovu stranu
srijeda, 04 Septembar 2013 05:59

Skajlab od sutra u Ekranu

SKAJLAB / LE SKYLAB NA REPERTOARU FC EKRAN OD 05. SEPTEMBRA - Tropik flm & video, vodeći distributer nezavisnih filmskih naslova svjetske produkcije u okviru programa "Evropa u kinu"  na redovnom repertoaru multipleksa Ekran od 05. septembra predstavlja francusku komediju SKAJLAB / LE SKYLAB.


Riječ je o novom filmskom ostvarenju Julie Delpy koja se po četvrti put našla u ulozi glumice, scenariste i rezisera. Lagana I po mnogo čemu tipicna francuska komedija okuplja renomiranu glumačku ekipu koju predvodeČ Emanuelle Riva,  Bernadette Lafont i Denis Ménochet. Film “Skajlab” je 2011. godine nagradjen specijalnom nagradom žirija na festivalu u San Sebastijanu 

 

Radna filma smjetsena je u 1979. godinu i prati epizodu u zivotu desetogodisnje  Albertina kada se svi njeni rođaci okupljaju u porodičnoj kući u Bretanji kako bi proslavili bakin rođendan. Svi vjeruju da će im tog ljeta na glavu pasti Skajlab, dio rakete koju je NASA lansirala u svemir. Tako se ovo prizeljkivano okupljanje pretvara se u otkačeni, raspjevani vikend pun otkrića i ljubavi.

 

Tropik film & video pocinje sa prikazivanjem filma "Skajlab" u multiplexu Ekran Zenica od 05. septembra a uskoro i na repertoaru ostatka kino dvorana. U sklopu programa "Evropa u kinu" čije održavanje podržava Eurimages kao krovna evropska filmska institucija, Tropik Film&Video na repertoaru bh. kino dvorana za 19. septembar najavljuje pocetak distribucije filma ‘Andjeoski dio” novog ostvaranja kultnog rezisera Kena Loacha.

 

 

 

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)