Printaj ovu stranu
srijeda, 04 Septembar 2013 06:55

Kick ass 2 u bh kinima

FAJTER 2  U BH. KINIMA OD 05. SEPTEMBRA -  UNA FILM, zastupnik United International Pictures (UIP) za teritoriju cijele Bosne i Hercegovine na repertoar domaćih kino dvorana ove sedmice donosi nastavak kultnog stripovskog ostvarenja  FAJTER 2 /  KICK ASS 2

 

Revolucionarni strip „Fajter“ iz 2008. godine, postavio je pred znatiželjne čitaoce jednostavno pitanje: „Zašto niko nikad nije pokušao da postane superheroj?“ Tvorci stripa, Mark Miler i John S. Romita Junior odgovorili su na to pitanje arsenalom nasilja, upečatljivih likova i dijalozima za pamćenje. „Fajter“ je prenio na veliko platno otkačenu priču o Dejvu Lizevskom, običnom tinejdžeru s Menhetna koji je odlučio da postane superheroj. Obučen u zeleno-žuti kostim i pod imenom Fajter, zapalio je maštu publike i postao online fenomen. Iako je ovaj film koji je pomjerio granice zgrozio neke kritičare, publika ga je obožavala. Film je zaradio skoro 100 miliona dolara i dobio čitavu armiju fanova. Za to vrijeme, Miler i Romita su uveliko nastavili rad na nastavcima stripa. Prvi dio serijala „Fajter, izdanje 1“, pojavio se u prodaji 20. oktobra, 2010. godine. Dvadeset četiri sata kasnije, cijelo izdanje je bilo rasprodato., a planirano je da trilogija BUDE završena krajem ove godine.

 

Kad smo posljednji put vidjeli mladu plaćenicu Opasnicu i mladog osvetnika Fajtera, oni su pokušali da vode normalan život kao dva tinejdžera, Mindi (Chloë Grace Moretz) i Dejv (Aaron Taylor-Johnson). Pošto mu se matura bliži, a nije siguran šta će poslije nje, Dejv odlučuje da osnuje prvi tim superheroja zajedno sa Mindi. Nažalost, kada Mindin alter ego bude razotkriven, ona je primorana da se penzioniše – zbog čega će morati sama da se nosi sa zločestim djevojkama iz srednje škole. S obzirom na to da nema kome da se okrene, Dejv će udružiti snage sa Pravdom Zauvijek, koju predvodi preporođeni, nekadašnji mafijaš Pukovnik Američka Zastava Jim Carrey). Njihov protivnik će ovoga puta biti The Mother Fucker (Christopher Mintz-Plasse) klinac s puno novca, vojskom plaćenika i željom za osvetom.

 

Akciona komedije FAJTER 2 u redovnu distribuciju kreće od 05.septembra sa redovnim projekcijama na repertoarima multipleksa Palas Banja Luka, FC Ekran Zenica te multipleksa Cinema City. 

 

PR služba UNA Film, 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)