24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 21 Juni 2013 08:32

Foto: PD Mladost na Magliću

PD „Mladost“ osvojilo  je najviši vrh hirovitog Maglića, na koji su krenuli iz kampa smještenog u nacionalnom parku Sutjeska. Planinari su krenuli u deset sati ujutro prolazeći kroz prelijepe šumovite predjele, od podnožja pa do samog vrha, vegetacija se lagano mijenjala u nisko rastinje da bi se planinari jednim dijelom kretali kroz snijeg.

 

Uspon je bio težak i svaki korak je predstavljao napor, planinari se nisu predavali, pomažući jedan drugom kod opasnih prelaza. Oko  14 sati planinari su osvojili vrh istaknuvši državnu i zastavu društva potom su napravili zajedničku sliku za uspomenu na osvajanje ovog vrha. Nakon konaka na Magliću krenulo se u obilazak poznatog spomenika na Tjentištu koji je podignut palim borcima u borbi za Sutjesku. 


U ovom zajedničkom poduhvatu učestvovali su članovi društva i rekreativci. Najmlađi je imao 27 godina, a najstariji Besim Alispahić  79 godina. Sve pohvale zaslužuju planinari, Aleksandra-Saša Domuz, Aiša Bašić, Ahmed Žerić, Fikret Kulačić, Branko Peša, Zoran Marković, Hasan Ahmetspahić, Besim Alispahić, Ismet Kurtović, Edin Hujdur, (Rekreativac gost ), Dženaid Brkić, član PD“ Zmajevac“ Iz Tešnja

 

Uz planinarski pozdrav.................

 

KLIKNI DA VIDIŠ FOTO GALERIJU