Printaj ovu stranu
utorak, 09 April 2013 09:22

Poznat žiri Balkan Unplugged 13

 Poznati tuzlanski i svjetski muzički pedagog Predrag Stanković, hrvatski rock kritičar Vladimir Horvat Horvi HH i neprikosnoveni bubnjar bendova Leb&Sol  i Kreber Dragoljub Đuričić članovi su stručnog  žirija ''BALKAN UNPLUGGED'' Acoustic Rock Festivala, koji se održava u Tuzli, 8. i 9. juna 2013. godine. Veličanstveni trojac će odabrati učesnike Festivala te tokom dva takmičarska dana pomno pratiti takmičarske bendove i na kraju odabrati pobjednike festivala (prvo, drugo, treće mjesto) a potom i dodjeliti vrijedne nagrade bendovima ili pojedincima. 

 

Takođe, tokom festivalskih dana biti će održane i radionice za mlade muzičare. Pored radionice koju će održati  Rambo Amadeus o temama vezanim za akustiku i akustičarske rock svirke, mladi muzičari će moći prisustvovati i radionici o temama vezanim za bubnjeve i perkusije a koju će održati neprikosnoveni bubnjar Dragoljub Đuričić.

 

Predrag Stanković je poznati tuzlanski muzički pedagog koji je obrazovao više od 1.000 učenika sa kojima je osvojio 102 nagrade na različitim takmičenjima, od čega 25 međunarodnih. U klasi profesora Stankovića školovani su neki od svjetski priznatih gitarista poput Dejana Ivanovića i Denisa Azabagića, ili gitarista mlađe generacije Borisa Tešića i Sanela Redžića. Predrag Stanković dobitnik je brojnih priznanja, a zahvaljujući svojim uspjesima bio je član stručnih žirija na takmičenjima u zemlji i inozemstvu. 

 

Dragoljub Đuričić je neprikosnoveni bubnjar koji je krajem '70-ih i početkom '80-ih, svirao u bendovima YU GRUPA, LEB&SOL i  hard rock grupi KERBER. U karijeri je odsvirao više od 6000 koncerata, a od ‘97. vođa je orkestra koji prati najpopularnijeg pjevača na Balkanu Zdravka Čolića. Njegov prepoznatljivi način sviranja u kome uvijek postoji balans između emocija i tehnike učinio ga je izuzetno poštovanim, dok je njegova komunikativna priroda doprinjela da on postane jedan od najpopularnijih jugoslovenskih muzičara uopšte. 

 

Vladimir Horvat Horvi poznati je i priznati hrvatski radijski voditelj, DJ i rock kritičar. Tokom svoje karijere radio na promoviranju nezavisne scene, kako hrvatske tako i regionalne  (Majke, Hladno pivo, Overflow, Don't, Strelnikoff, The Stuff, Res Nullius, Phantasmagoria, Šumski, Pat Ambulance, Not 4 Sale, Maroderi, .......). 

 

Konkurs za prijavu bendova na "Balkan Unplugged" festival još uvijek je otvoren i traje do 20. aprila.  Više informacija o festivalu, nagradama, propozicijama i prijavama na konkurs možete pogledati na oficijelnoj stranici festivala: www.buarf.com.

 

Pod sloganom "I KADA NEMA STRUJE NEKA BUDE MUZIKA" Bosanski kulturni centar TK Tuzla organizuje 8. i 9. juna 2013. godine "BALKAN UNPLUGGED", Acoustic Rock Fest (BUARF), međunarodni festival u potpunosti posvećen akustičarskim izvedbama u rock muzici.  "BALKAN UNPLUGGED" Acoustic Rock Fest je zamišljenljen kao dvodnevni,  regionalni festival sa akcentom na akustičnu izvedbu muzike. Ideja festivala je oživljavanje  i afirmacija akustičnih izvedbi u rock muzici, što je danas pomalo zaboravljena forma.

 

press BUARF-a

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)