Printaj ovu stranu
subota, 23 Februar 2013 11:28

Video:Ivan Jelić-Sevdah etno noć

U prepunoj sali Bosankog narodnog pozorišta sinoć su nastupili Ivan Jelić sa gostima - Edinom Karamazovim, Zaninom Berbićem i Paganini & Navračić bendom - nezaboravna večer nazvana SEVDAH & ETHNO REMAKE trajala je dva i po sata, a u 78 minuta snimka koncerta Zenicablog vam donosi atmosferu - za one koji su bili da pamte, a one koji nisu, da vide šta su propustili. Uživajte u ekskluzivnom snimku. 

 Tenoru Ivanu Jeliću, Zeničaninu sa zagrebačkom adresom, ovo je treći solistički koncert pred zeničkom publikom.  Ovaj put posjetioci su uživali u obradama sevdalinki i etnomelodijama sa prostora bivše Jugoslavije. 

 

- Solistički koncerti koje pripremam svake godine veza su mi sa rodnom Zenicom, i već se radujem narednom, istakao je mladi tenor. Jelić trenutno privodi kraju i svoje školovanje u Zagerebu, gdje bi na Muzičkoj akademiji u maju ove godine trebao braniti diplomski rad, a ambicije nakon završenog školovanja su mu mjuzikli, forma u kojoj je, kako je rekao, pronašao sebe, mada će ostati vjeran i izvedbi etnomelodija. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)