28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 30 Avgust 2012 00:58

Jeste li spremni za novu Edoteku?

USKORO NOVA SEZONA KVIZA EDOTEKA - Prošla su već 142 kviza nakon što smo premijerno pokrenuli našu inačicu pub kviza EDOTEKA. Dobra zabava, malo znanja i malo sreće, odlične nagrade i krajnje ugodna atmosfera nadamo se da će i ovaj put dominirati u Clubu 072 Zenica. - Prisjetimo se u nastavku pravila natjecanja. - Na kvizu mogu sudjelovati timovi od 2-8 članova. Potencijalnim takmičarima savjetujemo da timove formiraju izmiješano po pitanju struka ili informiranosti, kako bi pokrivali što više područja jer organizatori sastave setove pitanja iz različitih oblasti, podijele ih prijavljenim ekipama udobno smještenim za kafanskim stolovima, a onda se timski uz kaficu odgovara i bori za svoju ekipu. 

 

Šta je motiv?  Zabava, znanje, originalnost, želja za nečim novim i nesvakidašnjim.  Dinamično je – nakon svake runde pitanja organizatori sabiru poene a vi se u tim pauzama zezate sa društvom kao da ste na običnom večernjem izlasku.  Poučno je – nerijetko naučite nešto što do tada niste znali, a priznaćete – nije uobičajeno učiti u kafani.

 

Uz sve to imate šansu osvojiti neku nagradu jer svako kolo kviza tu su sponzori koji nagrađuju najbolje ekipe. Nisu to neke velike nagrade, ali prvih 10 ekipa najčešće imaju priliku osvojiti ulaznice za kino ili pozorište, kozmetički ili frizerski tretman, konzumaciju u kafiću, pizzu, majicu ili neku drugu sitnicu. Sasvim dovoljno da bude zanimljivo i da vam da dodatni motiv za trud.


Sve sramežljive ili nedovoljno uvjerene da poznaju materiju kojom se bavi kviz, pozivamo da svejedno dođu u Club 072, spremati impresije za sljedeća izdanja, naučiti ponešto iz pitanja i odgovora ili bodriti svoje favorite, braću, sestre, rođake,rodice...

 

Tačan datum početka nove sezone biće uskoro objavljen.

Edin Sinanović


slik007