05 Oktobar 2022
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 09 Avgust 2012 00:55

Galerija: 3.dan kampa na Boračkom

Treći dan u znaku radionica iz oblasti "Mirovnog obrazovanja",  zabave na vodi i večernjeg maskenbala na temu "Ljepotice i Zvijeri" - Osvanuo je treći dan, mirno i tolerantno, kao da zna da je naš današnji zadatak upoznati se sa ovim pojmovima. Pod vodstvom naših moderatora zagledali smo jedni druge u oči, uši, odvajali smo se po zelenim, plavim, crnim smeđima očima, razdvojili smo se kako nam je god na um palo. Onda smo se svezali u parove, pokušali smo da svako za sebe izvuče najviše koristi, svako je vukao na svoju stranu . Tek kad smo se pošteno zapetljali u hiljadu vlastitih nemogućih kombinacija, shvatili smo da su baš bez veze te podjele po bojama, ujedinili smo se po čistom srcu izviđačkom i otišli da zajedno odradimo naše dnevne dužnosti.

 

Naravno kupanjac nije prošao bez obavezne odbojke u vodi i ludorija , sa porukom za MAME I TATE - ne brinite uredno se mažemo, sklanjamo sa sunca, iako ste vi pomalo krivi za ozonske rupe ccc...., jedemo sve i ono zeleno (povrće mislimo da se zove)

.
Večer, vrijedne, spretne ruke su u tili čas napravile maske, a zvijeri i ljepotice su okupirale naš tabor pod redateljskom palicom naših ledolomaca. Naše čudne zvijeri plešu, pjevaju, izvode piruete, ma čigre prave, a ljepotice slatke, skockane, trepću okicima slatko se smješkaju i dresiraju zvijeri,pod budnim okom Odina i Afrodite, kojima je na noge došao i pravi grof Drakula u nezaobilaznoj pratnji Divlje Mačkice i Tarantule. Muzikom smo probudili i podzemlje, ups došao gospodin Had, očara ga Venera, pa je manji od makova zrna. Do prve trube povečerja ova čudesna svita je pjevala, igrala, onda zaspala slatkim snovima.... a šta smo sanjali... ma nešto može ostati i tajna.

 

POGLEDAJTE GALERIJU SA BORAČKOG JEZERA

 

Izviđački pozdrav,
Z-D-R-A-V-O

SIMPLY SCOUTING
PR & PRESS TEAM