Printaj ovu stranu
srijeda, 08 Avgust 2012 16:18

ZenicaZove-učesnici-detalji

Omladinski klub “Zenica zove” je omladinska organizacija koja je osnovana prije dvije godine. Glavna aktivnost naše organizacije je kreiranje kulturnih i obrazovnih događaja na području Općine Zenica i Zeničko – dobojskog kantona. Naš dosadašnji rad najbolje govori o tome. Do sada smo organizovali dva Međunarodna studentska festivala “Zenica zove”. Inače, riječ je o festivalu koji se sastoji od studentske konferencije i muzičkog dijela festivala.


Ove godine će se održati treći po redu studentski festival „Zenica zove 2012.“. Festival će se održati od 23.08. – 26.08.2012. u Zenici. Studentska konferencija će okupit studente sa ex – Yu prostora i bavit će se sljedećim temama: „Moje viđenje mladih i njihovog identiteta“, „Bogatstvo različitosti, ko je ko u BiH“, „Isfrustrirani mladi, nasilje među mladima“, „Samopouzdanje mladih“. U okviru studentske konferencije učesnici će posjetiti tvrđavu Vranduk, Kraljevu Sutjesku i Bobovac.


Novina ovogodišnjeg izdanja festivala je Nulta noć festivala koja će se održati 23.08.2012. (četvrtak) na kojoj će biti foto radionica, crtanje grafita i otvoreno ljetno kino.


Muzički dio festivala će odžati 24.08.2012.(petak) i 25.08.2012.(subotu) u dvorištu Prve gimnazije (ex Opća gimnazija). Ove godine će nastupiti Radio aktiv (Pula – Zagreb), Naksut Vesert (Zenica), Siledžije (Ljubuški), die Querschlaeger (Gelsenkirchen), Zoster (Mostar), Elemental (Zagreb) i S.A.R.S. (Beograd). Ulaznice za festival će biti pušeten u prodaju u ponedjeljak i to jednodnevne po cijeni od 7KM i dvodnevne po cijeni od 10 KM.


Partneri Omladinskom Klubu „Zenica zove“ u organizaciji ovogodišnjeg festivala su Unija studenata Univerziteta u Zenici, Udruženje „Naša djeca“ Zenica i AIESEC LC Zenica.

 

OKZZ
Omladinski klub Zenica zove
Youth club Zenica Calling
Ul. Londža 128b, PC ROMA II, 72 000 Zenica
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
web: www.zenicazove.com

Posljednje od

Povezani članci (by tag)