04 Decembar 2021
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 07 Avgust 2012 00:00

Prvi dan-Jednostavno izviđaštvo

Velika avantura počinje - Sjeveroistočnom podnožju planine Prenj, na nadmorskoj visini 397 m smjestio se izviđački interetnički kamp koji se ove godine organizuje pod pokroviteljstvom ambasade Sjedinjenih Američkih Država. Na desetodnevno druženje je pristiglo oko 200 izviđača iz Prnjavora, Prijedora, Bijelog Polja, i Zenice. 

Učesnici iz Prijedora su započeli svoju avanturu u ranim jutarnjim časovima okupljanjem ispred Gradskog stadiona, a potom autobusima „Arcelor Mittal“ se uputili prema Prnjavoru gdje im se pridruzio vod odreda izviđača „Kestengrad“ te požurili u susret prijateljima iz Zenice. Srdačno su dočekani sa tradicionalnim izviđačkim pozdravima odakle su sa pjesmom krenuli ka finalnoj destinaciji Boračkom jezeru.


U prelijepom ambijentu Boračkog jezera učesnici su smješteni u bungalove i šatore što je proteklo uz puno smijeha, šale i traženja zametnutih torbi koje su im brizno spakovale njihovi roditelji. Usljedio je tradicionalni grah a potom pravo osvježenje nakon duge vožnje i paklenog dana u savršenoj čistoj eko-vodi prelijepog Boračkog jezera. Osvježeni i opušteni smo se vratili u kamp da se bolje upoznamo međusobno a i sa pravilima života u kampu. Svi učesnici su dobili jednoobrazne majice i marame kao sastavni dio ljetne izviđačke opreme.


Nakon večere uslijedio je kulturno zabavni program u vidu „Ledolomaca“ – adrenalinskih igara upoznavanja, koje je vodio Dino Brljevac član dječije omladinske i lutkarske scene „Bosanskog narodnog pozorišta„ Vidno zadovoljni i poprilično umorni otišli su na spavanje iščekivajući novu avanturu. Nastupio je mir u taboru.

 

sisco002