28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 06 Avgust 2012 16:27

Jednostavno izviđaštvo 2012

Karavan izviđača stigao na Boračko jezero u okviru projekta „Simply Scouting / Jednostavno izviđaštvo“ - Više od 200 učesnika i osoblja Interetničkog kampa Boračko jezero, u okviru projekta, Simply Scouting/Jednostavno izviđaštvo, sretno su doputovali na Boračko jezero u kamp Saveza izviđača općine Zenica.

 

Domaćini iz Zenice su oko 11 sati dočekali svoje kolege iz Prijedora i Prnjavora u svome gradu, te se zajedno uputili prema Boračkom jezeru gdje su ih dočekali izviđači Prijepolja i Bajine Bašte koji su stigli nekoliko sati ranije .

 

Nakon raspremanja opreme i ručka, već u 15 sati svi su otišli na kupanje a pred nama je početak nezaboravnog desetodnevnog druženja.



sisco4O PROJEKTU
Projekat „Jednostavno izviđaštvo (Simply Scouting)“ nastao je kao spoj iskustva, tradicije i dugogodišnje saradnje Saveza izviđača općine Zenica i Odreda izviđača „Dr. Mladen Stojanović“ iz Prijedora. On uključuje metode i principe vršnjačke vannastavne edukacije kroz ljetnje i zimske aktivnosti u cilju promocije aktivnosti u prirodi, volonterizma i timskog rada. Očekuje se da će tokom posredne i neposredne realizacije projekta više od 150 adolescenata i mladih ljudi steći znanja, vještine i neophodne alate kako bi u svojim lokalnim zajednicama okupili i zadržali oko 500 novih članova u izviđačkoj organizaciji.

Projekat je podržan od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Izviđački pozdrav,
Z-D-R-A-V-O

SIMPLY SCOUTING
PR & PRESS TEAM

Savez izviđača općine Zenica
www.sioz.ba

 

sisco3