Printaj ovu stranu
subota, 07 Juli 2012 10:37

Rokenrol noć na Vranduku

Treća po redu muzička manifestacija – koncert, "NOĆ ROCK N' ROLLA", održana je u tvrđavi u Vranduku u petak  uvečer. Cilj ove muzičke manifestacije je druženje i podsjećanje na muziku iz 60-ih i 70-ih godina prošlog vijeka. Po veoma ugodnom vremenu i uz prisustvo oko 400 posjetilaca, rokeri su "zagrijali" prisutne sa starim hitovima. U trosatnom programu, ovim redom, nastupili su slijedeći bendovi:


1. "EGOIST SHOW BEND " (Zenica),
2. ROK GRUPA Doma kulture Žepče
3. "ĆEIF" (Nemila),
4. "KAMENJARI"(Vranduk),
5. "TAXI BEND" (Zenica),
6. "EXTRA 2000" (Travnik)

 

U prelijepom ambijentu vrandučke tvrđave, voditelj manifestacije je bio urednik muzičke emisije o rock' n' rollu na zeničkom Q radiju, Semir Čolić-Čola, a manifestaciju je otvorio glavni menadžer ovog projekta,  Nisvet Abdulović (Rima bend). Ovaj projekat je podržan od strane općine Zenica i Turističke zajednice ZE-DO kantona. 

 

Kao iznenađenje večeri nastupile su četiri male djevojčice i jedan dječak, a svi uzrasta od 7 do 10 godina sa performansom "Ponosna Mery", i sa porukom da Rock' n` roll slušaju i mladi i stariji. Jedna od djevojčica je i otpjevala dva stara hita uz bend "Kamenjari". 

 

Treba napomenuti da je u bendu "Kamenjari" svirao samo jedan stari član benda, osnivač "Kamenjara", Nazif Čamdžić, a ostali članovi sinoć su bili: Abdulović hadži Ismet (bas gitara), Mutnica Jasmin (klavijature), Šumež Ermin – džok (bubnjevi), Dženan (solo gitara), Sandro (vokal). Zahvalnice svim bendovima, učesnicima sinošnje manifestacije, kao i predstavniku općine Zenica, uručio je gospodin Omer Kadrić, ispred udruženja estradnih umjetnika ZE-DO kantona. Ulaz na ovu muzičku manifestaciju je bio slobodan.

 

 

E.Imamović za Zenicablog

Posljednje od

Povezani članci (by tag)