18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 20 Maj 2012 23:23

Galerija: Nedjelja košarke i folklora

Uokviru manifestacije Dani Republike Turske u Zenici, na trgu Alije Izetbegovića, danas su održani košarkaški turnir i večer bosansko - turske muzike i običaja. Pratili smo oba događaja i jedini donosimo galerije fotosa sa ovih manifestacija.

 

Tokom dana održan je turnir u basketu za učenike zeničkih osnovnih škola. Finalnu utakmicu igrali su OŠ ''Edhem Mulabdić'' i OŠ ''Mak Dizdar'', a završena je neriješeno rezultatom 6:6. Nakon toga se pristupilo izvođenju slobodnih bacanja u kojima su uspješniji bili učenici OŠ ''Edhem Mulabdić'', koji su ujedno i pobjednici ovog turnira. Drugo mjesto pripalo je učenicima OŠ „Mak Dizdar“, a trećeplasirani je KŠC „Sveti Pavao“. 

 

Tom prilikom uručene su im prigodne nagrade i pehari. Ovaj turnir će se tradicionalno održavati svake godine u sklopu ove manifestacije.

 

Uvečer je održana Bosansko - turska muzička večer. Zenicablog vam jedini donosi fotogaleriju sa oba događaja.  Na manifestaciji večeras kod RK Bosna su učestvovali Ansambl Bosnia folk, KUD Plamen, KUD Gradina, Srednja muzička škola, II Gimnazija......... 

 

U programu su izvođene turske i bosanske folklorne igre, turske pjesme i bosanske sevdalinke. Organizatori manifestacije - DANI REPUBLIKE TURSKE U ZENICI-ASOCIJACIJA MOSTOVI PRIJATELJSTVA BiH-ZENICA

 

KLIKNUTI OVDJE DA POGLEDAŠ GALERIJU