Printaj ovu stranu
petak, 20 Januar 2012 16:32

Pritvor za šest dilera droge Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Sudije za prethodni postupak Kantonalnog i Općinskog suda u Zenici Unkas Arnaut i Sonja Radošević danas su odredili pritvor za šest osoba, uhapšenih jučer u finalu opsežne akcije policije i tužilaštva na sedam lokacija u Zenici, dok je istovremeno određeno da se dvije osobe krivično procesuiraju, ali sa slobode.

Tužilaštvo ZDK uputilo je danas šest prijedloga za pritvor prema Kantonalnom, a jedan prijedlog ka Općinskom sudu u Zenici. Zatražen i dobijen je pritvor za Bedžijana Memetovića (29), Aldina Beširevića (27), Zikreta Arnautovića (28), Amira Arnautovića (39) i Samira Arnautovića (34), dok je sudija Arnaut oslobodio Vahida Šahinagića (31).

 

Prethodno, kantonalni tužilac Adis Husić nije zatražio pritvor za Amina Mušanovića (31). Njima sedmorici se stavlja na teren da su, kao organizovana grupa, počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Istovremeno, sudija Radošević je odredila pritvor od trideset dana i za Nermina Bujaka (37), koji je također osumnjičen za dilanje droge, ali kao pojedinac, tj. njegov «posao» nije doveden u vezi sa Memetovićevom grupom.

Čitano 5123 puta Zadnji put promjenjen petak, 20 Januar 2012 16:40
zblog

Posljednje od zblog

Povezani članci (by tag)