Printaj ovu stranu
četvrtak, 23 Februar 2012 18:25

Rudar postaje Studentski centar

hotel rudarSvih 40 radnika zeničkog preduzeća '21. decembar' biće radno zbrinuto, zaključak je to višesatnih pregovora koje su članovi Sindikata preduzeća vodili danas u sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) sa federalnim i kantonalnim premijerom Nerminom Nikšićem i Fikretom Plevljakom, direktorom Elektroprivrede BiH Elvedinom Grabovicom, ministrom privrede ZDK, Jusufom Durakovićem i stečajnim upravnikom Asimom Sunulahpašićem. 

Kako je dogooreno, šest radnika ovog preduzeća u stečaju biće preraspoređeno u Rudnik mrkog uglja 'Zenica', a ostali će biti radno zbrinuti u budućem studentskom centru, koji će biti uspostavljen nakon što Hotel 'Rudar', kojim godinama upravljaju radnici, a u vlasništvu je RMU 'Zenica', preuzme Općina Zenica na osnovu poravnanja sa Elektroprivrednom BiH, a zatim ga ustupi ZDK radi proširenja kapaciteta za smještaj studenata.

Radnici '21. decembra' su se tokom proteklih desetak dana okupljali na mirnim jednosatnim protestima ispred zgrade Vlade ZDK u Zenici, a u ponedjeljak su u Sarajevu razgovarali sa čelnicima Elektroprivrede BiH i Vlade FBiH o statusu preduzeća i 40 zaposlenih

Posljednje od

Povezani članci (by tag)