Printaj ovu stranu
srijeda, 04 April 2012 20:17

Sindikati o odluci Parlamenta

Kantonalni odbori Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, nauke i kulture i Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Zeničko-dobojskog kantona oglasili su se saopćenjem za javnost povodom odluke Doma naroda FBiH da podrži Zakon o izmjeni Zakona o izvršnom postupku.

 

„Posljednje aktivnosti Doma naroda i Odluka koja je donesena, direktno se uz naše članove tiče i svakog građanina FBiH. Više smo nego šokirani odlukom Doma naroda FBiH da podrži Zakon o izmjeni Zakona o izvršnom postupku. Time se na direktan način poručuje da i ono malo države, koja je bila sadržana u tih obaveznih pet posto budžeta, kreće ka urušavanju. Otvaraju se vrata anarhije, a postojanje sudstva u BiH postaje izlišno. Daje se pravo izvršnoj vlasti na svim nivoima da izvršne sudske presude, koje su, uzgred budi rečeno, legalne i opravdane jer ih je Sud takvim ocijenio, jednostavno ignoriraju“, između ostalog stoji u saopćenju koji su potpisali predsjednici ova dva sindikata na nivou FBiH Đevad Hadžić i Selvedin Šatorović.

U istom se navodi, kako je najzaslužniji za donošenje spomenutog, po mišljenju sindikata, diskriminirajućeg zakona i „uvoda u anarhiju“ premijer ZDK-a Fikret Plevljak koji je po Hadžiću i Šatoroviću bio inicijator promjene Zakona.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)