Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 05 Mart 2012 05:49

Pritvor zbog pokušaja ubistva Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Dežurni sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici Enes Malićbegović odredio je  tridesetodnevni pritvor Suvadu Ćelenki (27) iz Sinanovića kod Zavidovića, prethodno uhapšenom zbog pokušaja ubistva svog sugrađanina. Pritvor je određen na zahtjev dežurne tužiteljice Tužilaštva ZDK Dinke Lukes.

Pritvor je određen zbog težine djela, mogućnosti bijega i utjecaja na svjedoke. Prema informacijama iz MUP-a ZDK, u četvrtak kasno uvečer došlo je do incidenta u kafani „Benisa“ u Čardaku kod Zavidovića, čiji su akteri bili Ćelenka i ranjeni Jasmin Hamzić.

 

Prema dostupnim informacijama, nakon verbalnog konflikta Ćelenka je sa dva uboda nožem, u grudi i stomak, teško ranio Hamzića, koji je odmah po dolasku policije prebačen u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Od ranjavanja došlo je do iskrvarrenja u stomaačnu duplju, a intervencijom ljekara prijemnog Urgentnog bloka i odjela Hirurgije, Hamzić je spašen i nalazi se u stabilnom, ali teeškom stanju.

Prema izjavama aktera datim policiji, tužilaštvu i sudiji, Ćelenka tvrdi da se branio, te da ga je Hamzić prvi napao, dok Hamzić i neki drugi dokazi tvrde suprotno. Istraga Tužilaštva u narednim danima pokazaće više.

Ćelenki je pritvor određen i broji se od trenutka hapšenja, do 1. aprila, kada će ponovno biti razmatran, a očekuje se da će do tog datuma svoj posao i optužnicu završiti i Tužilaštvo.

Čitano 3907 puta
zblog

Posljednje od zblog

Povezani članci (by tag)