Printaj ovu stranu
petak, 13 April 2012 07:36

Traže smjenu premijera Plevljaka

Predsjednici sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja, te srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture Selvedin Šatorović i Đevad Hadžić jučer su uputili pismo u kojem, na osnovu zaključaka dva odbora sindikata, traže smjenu premijera Zeničko – dobojskog kantona Fikreta Plevljaka.

U obrazloženju navode da ne postoji socijalni dijalog sa Vladom ZDK, da je on (Plevljak) inicirao izmjenu Zakona o izvršnom postupku, te da ne poštuje Kolektivni ugovor za osnovno i srednje obrazovanje. Potpisnici zahtjeva za smjenu pozvali su sve članove sindikata da izvrše utuženje Vlade prema Granskom ugovoru.

 

Kao razloge za smjenu navode i Plevljakovo navodno «neuvažavanje sindikata kao socijalnog partnera», neiznalaženje rješenja za nagomilane probleme, nedosljedne izjave, nepostojanje vizije, višemilionsko zaduživanje...

- Zaista nemam komentar na to pismo. Neću ga ni imati. Pismo sam, u skladu sa procedurom, uputio ka Vladi i Skupštini, koje trebaju odlučivati o takvim zahtjevima, ali i mom radu, bio je kratak premijer Plevljak.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)