08 Decembar 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 31 Decembar 2014 01:31

Pojačane mjere sigurnosti

Kako smo već informisali javnost, od strane policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona  poduzimaju se intenzivne aktivnosti i mjere na terenu, sa ciljem stvaranja sigurnog ambijenta za sve naše građane i postizanja visokog stepena bezbjednosti  na području našeg Kantona u vrijeme praznika.

 

Takođe, želimo da naglasimo da  veliki broj gostiju iz drugih zemalja boravi u našem kantonu i gradu za vrijeme praznika i da im, u skladu sa našim posebno planiranim aktivnostima, nastojimo pružiti maksimalnu ličnu i imovinsku sigurnost, kako bi njihovog boravak bio što ugodniji i sigurniji. Stoga želimo da ukažemo svim turistima i gostima koji su u posjeti svojim rođacima i prijateljima na području Zeničko-dobojskog kantona da su im policijski službenici ove Uprave policije na raspolaganju i da će im pružiti pomoć i podršku u svim situacijama kada im se obrate za pomoć. U cilju ostvarivanja postavljenih ciljeva i zadataka neophodno je da ukažemo na određene situacije i damo par savjeta našim gostima, kako bismo zajedničkim nastojanjima i postupanjam sveli na minimum rizike nastupanja situacija u kojim lična i imovinska sigurnost naših turista i gostiju može biti ugrožena.                

Stoga posebno apelujemo na naše goste da paze na svoje lične dokumente, novac i mobilne telefone, te da ne ostavljaju iste na stolovima za vrijeme boravka u ugostiteljskim objektima i na javnim mjestima, kao i da sa posebnim oprezom podižu novac na bankomatima, što uključuje i nepodizanje većih suma novca. Posebno apelujemo na naše goste da u vozilima ne ostavljaju vrijedne stvari i predmete na vidnim mjestima, jer su tako ostavljeni predmeti vrlo primamljiva meta za lica koja su sklona vršenju krađa, te da budu posebno oprezni u kontaktima sa osobama koje prose i traže milostinju, jer su razni načini traženja milostinje samo načini za izvršioce krivičnih djela da stupe u komunikaciju sa građanima i da im otuđe lične predmete i novac.

 

Ponovo naglašavamo da smo naše aktivnosti i rad na terenu intenzivirali za vrijeme praznika prvenstveno kako bismo svim građanima i gostima obezbjedili maksimalnu ličnu i imovinsku bezbjednost, te smo odlučni u našoj opredjeljenosti na suzbijanju i sankcionisanju svih vidova kriminaliteta i nezakonitih aktivnosti, kao i procesiranju njihovih izvršilaca.   

 

 Želimo Vam sretnu i uspješnu 2015. godinu.

 

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA