Printaj ovu stranu
petak, 26 Decembar 2014 22:23

Božićni prijem

Koordinacija hrvatskih i katoličniih institucija Grada Zenice priredila je danas tradicionalni božićni prijem za predstavnike vjerskog, političkog i kulturnog života grada i Zeničko-dobojskog kantona.

 

 Brojne predstavnike društvenog života grada i Zeničko-dobojskog kantona, pozdravio je don Anto Dominković, župnik Crkve bezgrešnog začeća blažene djevice Marije u Zenici. Porukama uz najveći katolički blagdan, među brojnim zvanicama i gostima na Božićnom prijemu, pridružili su se don Anto Ledić, direktor zeničkog Katoličkog školskog centra "Sveti Pavao", predsjednik Kantonalnog odbora HDZ-a u Zenici, Ivica Ćurić i predsjednik zeničkog odbora HDZ-a 90, Zdenko Kolak. Don Anto Dominković u svojoj je poruci podsjetio prisutne da blažena nada i iščekivanje, kojima su na Božić prožeti vjernici, pružaju svjetlo i sigurnost svima da onaj ko sarađuje s Bogom i ko se otvori srcem, prima srce. 

 

- Poruka Božića je da Bog ljubi čovjeka, da računa s njim i da je postao jedan od nas, darovao nam se u liku djeteta, kako bi nam pokazao da smo svi njegova djeca, - kazao je don Anto Dominković i dodao da se u protekloj godini Crkva okrenula naročito obitelji i njenim vrijednostima. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)