Printaj ovu stranu
četvrtak, 25 Decembar 2014 03:36

E- registar

Elektronski registar administrativnih postupaka Grada Zenica, koji se realizira u okviru projekta Međunarodne finansijske korporacije, odnosno Grupacije Svjetske banke, rezultat je globalne prakse za poboljšanje trgovine i konkurentnosti i predstavljen je u praksi. 

 

Moderna rješenja u elektronskom završetku administrativnih postupaka doprinijeti će jačanju poslovnog ambijenta u Zenici kroz smanjenje troškova poslovanja, pojednostavljenje administrativnih procedura, povećanje konkurentnosti lokalne zajednice i omogućit će  uspostavljanje 'e-registra administrativnih postupaka'.

 

Registar je servis koji će omogućiti građanima i privrednicima da na jednostavan i transparentan način dođu do neophodnih informacija vezanih za pokretanje administrativnih postupaka koji se svakodnevno provode. 

 

Njegova primjena omogućiti će smanjenje rizika i troškova, čime se poboljšava poslovno okruženje i povećava konkurentnost, zatim povećanje efikasnosti administracije, putem skraćenja rokova i smanjenja 'koraka' u rješavanju predmeta. 

 

Ovim projektom usvojene su preporuke za pojednostavljenje i unapređenje 148 administrativnih postupaka od ukupno 154 postupka, ili 96,10 posto od ukupnog broja administrativnih postupaka. 

 

Aplikacije 'e-registra' u okviru Grada Zenica već su stavljene u probni rad narednih 30 dana.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)