Printaj ovu stranu
četvrtak, 27 Novembar 2014 15:22

Foto: posjeta kasarni OS BiH

Učenici i profesori Srednje ekonomske škole Zenica, te djeca i roditelji članovi Udruženja roditelja djece sa poteškoćama u razvoja "Mala sirena" iz Zavidovića danas su bili gosti komande, oficira i vojnika Prvog pješadijskog bataljona 5. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH, u njihovoj kasarni u Zenici. 

 

Mališani, srednjoškolci, profesori i roditelji imali su priliku da se povodom 1. decembra, Dana Oružanih snaga BiH upoznaju sa vojnicima, organizacijom života u kasarni, ali i dijelom naoružanja i opreme koja se nalazi u kasarni koja nosi nziv "Sedme muslimanske", po proslavljenoj ratnoj jedinici Armije BiH. Istaknut je angažman pripadnika OS u majskim i avgustovskim poplavama širom BiH, a posebno u Maglaju, u kojem je također upriličen dio programa Dana otvorenih vrata. 

 

Njihovi domaćini su bili zamjenik komandanta Kasarne major Edin Talić i glavni podoficir zastavnik Almir Muratović, koji su gostima upriličili predavanje o istorijatu Oružanih snaga, mogućnostima angažmana u OS, te odgovarali na njihova pitanja.  Gosti su, kako to priliči dobrim domaćinima, počašćeni i sendvičima i sokovima, a druženje je nastavljeno na Platou u centru Kasarne. Uokviru dana otvorenih vrata OS BiH za sutra (petak) planirano je da se postroji bataljon, u čast bivših komandanata jedinica čiju tradiciju baštini današnji bataljon OS, te drugih gostiju koji su pozvani na svečanost. 


KLIKNI OVDJE da vidiš FOTO GALERIJU




..

Posljednje od

Povezani članci (by tag)