18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 16 Novembar 2014 19:39

Angažman žena u politici

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) poziva sve zainteresirane građanke i građane da prisustvuju TAG radionici u Zenici koja će se održati 17.11.2014. u prostorijama Opće biblioteke Zenica, Školska ulica 6. sa početkom u 18:00 sati.  TAG radionice se realiziraju u cilju podrške ženama u politici i dijelom su najvećeg mentorskog programa za žene u BiH i regionu pod nazivom mentoRING. U sklopu ovih besplatnih radionica i dvosatnog druženja učesnice će biti u prilici saznati više o pitanju žena u politici, rodnoj ravnopravnosti i drugim vidovima angažmana žena u zajednici.

 

mentoRING program je jedinstven pristup razvoju i osnaživanju žena u BiH. Promovirajući žensku solidarnost, uspješne žene dobrovoljno pomažu mladim ženama i djevojkama da postignu svoje ciljeve u poslovnim karijerama i životu. Od početka rada mentoRING je povezao ukupno 1170 žena iz cijele Bosne i Hercegovine, što ga čini najuspješnijim programom ove vrste u regionu. 

 

Zbog velikog interesa mladih žena za angažman u politici, CPCD je ove godine osnovao TAG grupu za podršku ženama u politici koju čini 38 žena iz 14 gradova BiH. Od početka ove godine TAG grupa je prošla niz specijaliziranih treninga za organizaciju političke kampanje, rodne ravnopravnosti i političkog sistema, te pružila podršku za 40 političarki iz 12 političkih partija širom BiH. Jedan od segmenata djelovanja TAG grupe je i prijenos znanja što većem broju žena  putem besplatnih radionica koje se realiziraju u 14 gradova. 

Za radionice se možete prijaviti putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

Radujemo se Vašem dolasku!