Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 17 Novembar 2014 02:26

Čišćenje korita Bosne u Zenici

Kompanije "Bingo" i "Henkel" su na konferenciji za novinare najavile angažman na projektu od društvenog značaja koji za cilj ima čišćenje rijeke Bosne u okolini Zenice.  Realizacija projekta "Zajedno za čiste bosanskohercegovačke vode" i akcija čišćenja, najavljena je za proljeće 2015. godine, a bit će realizirana u saradnji sa Udruženjem za očuvanje i zaštitu podvodnog svijeta GUWAA, poznatog ronioca Kristijana Curavića.

 

- U proteklih 20 godina smo imali odličnu saradnju sa kompanijom "Henkel". "Bingo" kao društveno odgovorna kompanija i Henkel kao ekološki osvještan gigant, mogu realizirati ovakav projekat, koji za cilj ima podizanje ekološke svijesti - kazala je Tatjana Paunovski, PR menadžerica trgovačkog lanca "Bingo. Ovom prilikom, pozvani su i svi građani Bosne i Hercegovine da učestvuju u projektu, kupovinom Persil i Somat proizvoda u Bingo prodavnicama u periodu od prvog novembra do 31. decembra ove godine.

 

-Briga za okoliš je jedna od važnijih odrednica društveno odgovornog poslovanja "Henkela" i u skladu s tim vrijednostima inicirali smo projekat čišćenja rijeke Bosne s ciljem podizanja svijesti o potrebi očuvanja čistoće naših rijeka. Ovo je samo mali korak, ali naša želja je da se ovakve akcije nastave te da se uključi što više ljudi jer je briga za okoliš zajednička odgovornost - kazala je Miranda Mladin, marketing menadžerica "Henkela" za Adrija regiju. Društvo za upravljanje ambalažnim otpadom "Eko život" Tuzla, pobrinut će se da sav otpad bude propisno zbrinut u skladu sa zakonskim propisima.

 

- Mnogi od nas su bili svjedoci prirodnih katastrofa koje su nas zadesile koje su pokazale da je priroda vratila sav naš nemar i nebrigu koju smo joj pružili, ali u sklopu ovog projekta ćemo to makar malo popraviti - kazala je Lidija Tomić, direktorica društva "Eko život". Jedan od važnih ciljeva ovog projekta je saradnja sa lokalnim udruženjima za zaštitu voda i stručnim udruženjima koje će učestvovati u samoj implementaciji projekta ali i vlastima lokalne samouprave.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)