11 Decembar 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 12 Novembar 2014 22:10

KBZ još uvijek bez direktora

Kantonalna bolnica u Zenici, čiji je Upravni odbor još 18. avgusta raspisao konkurs za imenovanje novog direktora, a na koji su stigle samo prijave v.d. direktora Fadila Šabanovića i Adnana Begovića, člana UO, još nije dobila direktora, mada večeras i ističe zakonskih dva mjeseca za izbor od zatvaranja konkursa.

 

 UO je prošlog mjeseca, za još tri mjeseca ili do imenovanja, produžio mandat  v.d. Šabanoviću.

 

- Kako do danas na sjednicama nismo rješavali pitanje imenovanja direktora bolnice, a završena je procedura, iz zakonskih razloga predlažem za narednu sjednicu da se uvrsti točka „Imenovanje direktora KBZ-a“. Ovim putem tražim hitno sazivanje sjednice UO KBZ- pismeno se jučer svojim kolegama iz UO obratio Kakanjac Bruno Bojić, koji dodaje da su, u trenutku dok smo s njim razgovarali, prijedlog već podržali Dženana Isaković i Emina Huseinagić (SBB), Adnan Begović (SDP), te da mu se samo nije javio predsjednik Sead Rožajac (SDP) iz Tešnja.

 

Saznajemo kako do izbora nije došlo samo zbog raskola u SDP-u oko ovog pitanja, jer predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Mirsad Mešić lobira za „nestranačkog“ Šabanovića, a koji u UO može sigurno računati samo na glas Rožajca, a Općinska organizacija Zenica je za Begovića. Mada su i Mešić i Begović, kao i Šabanović, koji formalno nije član SDP-a, iz Zenice. Sve su prilike da će konkurs biti poništen.

 

Kantonalna ministrica zdravstva Senka Balorda (SDP) ističe kako i ne zna da li je UO KBZ-a raspravljao o izboru direktora, jer sa posljednje sjednice i nije dobila zapisnik.

 

- UO mi još nije dostavio prijedlog za direktora, tako da ne mogu ništa ni reći o tome - tvrdi Balorda, koja dodaje da će od UO tražiti odgovor o toku procedure izbora. Kada ministrica tvrdi da ne zna šta se dešava, onda nije ni čudo što KBZ, koji sve osim direktora zapošljava godinama bez konkursa, klizi u sigurnu provaliju.

 

AVAZ