Printaj ovu stranu
srijeda, 12 Novembar 2014 03:38

Aktivnosti muftije zeničkog

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je imame i druge službenike Islamske zajednice sa područja Muftiluka zeničkog čija je imovina uništena ili oštećena u poplavama i klizištima. Tom prilikom muftija je imamima i službenicima uručio sredstva koja su dodijeljena na osnovu Odluke Odbora Rijaseta IZ u BiH za upravljanje sredstvima za potrebe pružanja pomoći stanovništvu ugroženom u poplavama i klizištima.

 

Sredstva su dodijeljena sljedećim imamima i službenicima: Izudin ef. Kruško, hfz. hidajet ef. Talić, Amira Talić, Nevres ef. Hodžić, Nermin ef. Selimović, Dževad ef. Gračić i Sulejman Čolaković.

 

Istog dana, muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je direktora Uprave za vjerske poslove mr. Nusreta Abdibegovića, koji je u pratnji Ibrahim ef. Begovića prvi put nakon imenovanja na ovu funkciju zvanično posjetio Muftijstvo zeničko. Na sastanku koji je tom prilikom održan u Uredu muftije razgovaralo se o aktivnostima koje će realizirati Uprava za vjerske poslove, posebno kada je u pitanju organiziranje džemata, džuma-namaza i mektebske nastave.

 

Sastanku u Uredu muftije prisustvovali su i: prof. dr. Šefik Kurdić, savjetnik muftije zeničkog za da'wetske aktivnosti, doc. dr. Esmir Halilović, savjetnik muftije zeničkog za mektebsku nastavu, mr. Jakub ef. Salkica, glavni imam MIZ Zenica, mr. Bajro ef. Džafić, glavni imam MIZ Doboj, mr. Fuad ef. Omerbašić, glavni imam MIZ Tešanj, Izudin ef. Kruško, glavni imam MIZ Maglaj i Edin Kavazović, sekretar muftije zeničkog.

 

11-11-2014-01-mu-ze-akt-2

Posljednje od

Povezani članci (by tag)