Printaj ovu stranu
petak, 14 Novembar 2014 05:21

Škole: napravite web sajt

Imajući u vidu sve brži razvoj informacionih tehnologija, a posebno njihovu nezaobilaznu ulogu u savremenom obrazovanju, kompanija m:tel odlučila je da pruži ruku prijateljstva svim osnovnim školama u BiH, odnosno mogućnost da učenici besplatno kreiraju i pokrenu zvanični školski sajt. Pod sloganom "Svakoj školi treba njeno parče web-a", učenici će na kreativan i inspirativan način usvajati neophodna informatička znanja.  Informatička pismenost imperativ je 21. vijeka, pa je glavni motiv projekta "Škole 2.0" da ubrza modernizaciju obrazovanja i unaprijedi nastavu, čineći je dostupnom učenicima i kada se ne nalaze u školskim klupama, saopćeno je iz m:tela.

 

Istraživanja ukazuju da preko 60 posto škola u BiH nema zvanični internet sajt i da postoji potreba za unapređenjem u ovom segmentu.  Želja m:tel-a jeste da se elan i kreativnost mladih spoje s iskustvom i znanjem kompanije, i zajedničkim naporima kreira dugoročna društvena vrijednost koja će služiti učenicima, ali i njihovim nastavnicima i roditeljima, kao i cjelokupnoj zajednici. 

 

-Svjedoci smo sve većeg napretka i zastupljenosti informacionih tehnologija kod nas. Jedna od misija m:tel-a jeste upravo da prati standarde i savremene tokove na polju komunikacija i tehnologije. Da bismo uspješno realizirali misiju, potrebno je da se svi, pa i najmlađi, na vrijeme uključimo u te tokove - izjavio je Đorđe Mišić, izvršni direktor m:tel-a za marketing i prodaju. Kompanija m:tel uputit će poziv svim osnovnim školama u BiH koje nemaju zvanični website da se prijave za projekat "Škole 2.0". Prijave će biti potpuno besplatne, a m:tel će, takođe, svim prijavljenim školama pokloniti i dvije godine besplatnog domena i hostinga.

 

Kao dodatni motiv, projekat "Škole 2.0" imat će i takmičarski karakter, te će timovi koji naprave najbolje školske sajtove dobiti i vrijedne nagrade za svoje škole. 

 

http://www.osnovneskole.ba/ 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)