Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 03 Novembar 2014 22:51

Saopćenje Unije studenata UNZE

Obavještavamo kolegice i kolege kao i cjelokupnu javnost da je  rukovodstvo Unije studenata u prostorijama Rektorata prisustvovalo sastanaku, sa predstavnicima Univerziteta u Zenici i predstavnicima Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK gdje je rukovodstvo Unije studenata još jednom iznijelo zahtjeve i obrazložilo ih prisutnima. Naišli smo na razumijevanje svih prisutnih s kojima smo zajedno prošli kroz sve zahtijeve, i za većenu se usaglasili da ih u narednom periodu treba implementirati.

 

Zaključci sa današnjeg sastanka:

 

Formirano je Koordinaciono tijelo u kome će se nalaziti po jedan predstavnik iz ministarstva, rektorata i Unije studenata, ispred Unije studenata to će biti predsjednik Unije studenata. Koordinaciono tijelo će se sastajati u svrhu nadgledanja implementacije ovih zahtjeva i biti tu da poboljša komunikaciju između uprave Univerziteta u Zenici, Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK i Unije studenata UNZE.

Utvrđen je okvirni rok dokad će Unija studenata pripremiti prijedloge za provedbu ovih zahtjeva i delegirati ih na odgovarajuća tijela Univerziteta, a to je 15. novembar 2014. godine.

Unija studenata će u narednom periodu proći kroz sve važeće dokumente koji egzistiraju u okviru UNZE i u saradnji sa pojedenim profesorima i koordinacionim tijelom sačiniti prijedloge za implementaciju ovih zahtjeva.

 

Skrećemo pažnju studentima da su se pojavile dezinformacije, da će broj rokova biti smanjen. O tome danas nije bilo govora, jedino je rečeno da se u to ne smije dirati i da bi to izazvalo još veći revolt kod studenata. Tako da idemo u implementiranje zahtjeva koji će riješiti goruće probleme na Univerzitetu, a ne u stvaranje novih.

 

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo svim učesnicima današnjeg sastanka, kao i da se zahvalimo svim studentima Univerziteta u Zenici koji su u srijedu bili pred Rektoratom i dostojanstveno iskazali nezadovoljstvo trenutnim stanjem na Univerzitetu u Zenici, te dali podršku predstavnicima Unije studenata da se na Senatu energično zalažu za interese studenata Univerziteta u Zenici.

 

Potpredsjednik Unije studenata UNZE

 

Nuraga Galamić

Posljednje od

Povezani članci (by tag)