Printaj ovu stranu
petak, 31 Oktobar 2014 23:40

AMZ: Dobro filantropija

Na svečanoj ceremoniji dodjele nagrade "DOBRO za filantropiju 2014. godine" u sarajevskoj Vijećnici su, uz prigodan program, predstavljene društveno najodgovornije kompanije u Bosni i Hercegovini, među kojima i kompanija ArcelorMittal Zenica. Nagradu "DOBRO za filantropiju" tradicionalno organizuju Fondacija Mozaik i Agencija MaŠta, uz podršku Evropske unije i Balkanskog fonda za demokraciju.

 

Od ukupno 43 nominirane kompanije, u uži izbor je ušlo 16, sa ciljem da se istaknu i prepoznaju one  koje su svojim radom i financijskom podrškom značajno doprinijele razvoju zajednica, ali i da se druge kompanije i pojedinci potaknu da svojim doprinosom osnaže razvoj društvene zajednice i uspješnim primjerima pokažu da je zaista "dobro biti dobar".

 

Ove godine su u posebnom fokusu bile i donacije namijenjene pomoći najugroženijim lokalnim zajednicama  tokom i nakon katastrofalnih poplava u maju ove godine, za koje je Kompanija ArcelorMittal Zenica izdvojila 500.000 KM.

 

Povodom nominacije g Biju Nair, generalni direktor kompanije ArcelorMittal Zenica, je rekao: "Ponosni smo na naša dosadašnja dostignuća i sretni što su napori koje kompanija ArcelorMittal Zenica ulaže u doprinos lokalnoj zajednici i promociju vrijednosti korporativne društvene odgovornosti bili prepoznati. Naše poslovanje je upravo vođeno načelima korporativne odgovornosti i na prvom mjestu radimo na tome da osiguramo i omogućimo najviše standarde u oblasti zdravlja i zaštite naših uposlenika, umanjimo naš utjecaj na okoliš i, veoma je važno naglasiti, pružimo snažnu podršku našoj lokalnoj zajednici, osluškujući njene potrebe a sve u skladu sa vrijednostima korporativne odgovornosti koje ArcelorMittal Grupa primjenjuje u svim svojim kompanijama širom svijeta. Naš dugoročni cilj jeste da stvorimo naprednu i financijski stabilnu kompaniju a uz nju i snažnu i produktivnu zajednicu, jer ove dvije stvari neosporno idu jedna uz drugu. Čestitamo svim ovogodišnjim pobjednicima i vjerujemo da svi zajedno možemo doprinijeti poboljšanju kvaliteta života svih naših sugrađana".

 

Program ulaganja u lokalnu zajednicu kompanije ArcelorMittal Zenica postoji od 2006. godine i do sada je realizirano više od 200 projekata iz brojnih oblasti - obrazovanja, zdravlja, umjetnosti, kulture i sporta, a samo u ovoj godini finalizirano je njih 50.

 

ArcelorMittal Zenica

Posljednje od

Povezani članci (by tag)